Kunstgrasvelden voor Always Forward, Zwaluwen en Blokkers

ingevoerd op 24-10-2007

In 2009 krijgen de voetbalverenigingen Always Forward en Zwaluwen’30 een of meerdere kunstgrasvelden, in 2010 is VV de Blokkers aan de beurt. Dit heeft het college van B en W besloten op basis van onderzoek naar de behoefte aan velden per voetbalcomplex.

In 2008 en 2009 neemt de raad een besluit over het benodigde geld voor de aanleg van deze kunstgrasvelden. Eerder heeft de gemeente besloten dat in 2008 bij Westfriezen twee kunstgrasvelden worden aangelegd.
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de veldbelasting bij de voetbalverenigingen Always Forward, Zwaluwen ’30, de Blokkers, Hollandia en HSV Sport 1889. Per vereniging is de veldbelasting en de veldbehoefte voor trainingen en wedstrijden in kaart gebracht. Daarbij is gebruik gemaakt van een rekenmodel dat door de KNVB wordt gehanteerd.
Uit de berekeningen blijkt dat SV Always Forward zowel voor de wedstrijden als de trainingen onvoldoende capaciteit heeft. Aanleg van een kunstgrasveld moet enige ruimte bieden. Dit omdat een kunstgrasveld intensiever gebruikt kan worden dan een natuurgrasveld.

Bij HCSV Zwaluwen ’30 staat de trainingscapaciteit onder druk. Door het omvormen van een natuurgrasveld in een kunstgrasveld wordt deze capaciteit vergroot. De wedstrijdcapaciteit hoeft bij deze club vooralsnog niet uitgebreid te worden. Ook bij VV de Blokkers voldoet de huidige trainingscapaciteit niet en biedt een kunstgrasveld uitkomst. Voor HVV Hollandia en bij HSV Sport 1889 is berekend dat de huidige situatie voldoet.

Reacties
Reactie: (D!RK)
28-10-2007, 21:06
Je kunt na aanleg kunstvelden als er meerdere komen ook met minder velden toe, dus ruimte voor woningbouw of industrie?
Er zou een dubbelle bodem aan deze gift kunnen zitten, want bouwgrond is vaak duurder dan de kosten van kunstgras!
Het is dus niet uitgeloten dat er ooit uitsluitend kunstgras komt, om de overgebleven ruimte te bebouwen?

Reactie: (Hendrik)
25-10-2007, 14:39
Ach wat dat geld betreft dan gaat de gemeente toch gewoon parkeergeld heffen op de parkeertereinen van de betreffende clubs, net als bij de ijsbaan.
Dan hebben ze weer een leuke inkomsten pot.

Reactie: (jan)
25-10-2007, 10:55
Zwaluwen heeft zelfs een veld meer als Hollandia, klopt van geen kant dus.

Reactie: (devries)
25-10-2007, 10:44
Hoe kan de gemeente nu weer geld in Zwaluwen gaan stoppen, ze hebben al 146.000 euro gekregen wat niet naar de andere verenigingen is gegaan, Zwaluwen heeft bijvoorbeeld minder spelende leden als Hollandia en hetzelfde aantal velden, beiden overigens dramatisch en slecht voor de voetballers. Blokkers zit daar nog niet zo lang en heeft prima accomodatie, het ledental is daar zelfs aardig afgenomen. Het rekenmodel zou ik wel eens onderzocht willen zien en ook wie daar de cijfers instopt en bij welke club die mensen in het weekeinde vertoeven, De gemeente lijkt wel voorkeur te hebben voor steeds dezelfde vereniging en past het rekenmodel naar eigen inzicht toe.