Overval in Hoorn: twee personen aangehouden

ingevoerd op 26-10-2007

Donderdagavond omstreeks 21.15 uur werd een 57-jarige man uit Hoorn in zijn woonplaats overvallen op de Lambert Meliszweg. Naar aanleiding van de overval konden even later twee 15-jarige jongens uit Hoorn worden aangehouden. Een derde overvaller wist te ontkomen.
 
Het slachtoffer liep over de Lambert Meliszweg toen hij van achteren werd beetgepakt en naar de grond werd gewerkt. Direct kreeg hij met een hard voorwerp een klap tegen zijn hoofd. Drie jongens wilden vervolgens geld van hem hebben. De zakken van zijn kleding werden nagezocht en een portemonnee werd hem afgenomen. Vervolgens gingen de daders er vandoor.

Op basis van het door het slachtoffer en een getuige opgegeven signalement zag de politie de jongens even later lopen. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. Twee van de drie konden echter worden achterhaald. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd met een hoofdwond voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.