Mishandeling stadstoezichthouder in centrum Hoorn

ingevoerd op 26-10-2007

Op donderdagmiddag omstreeks 18.00 uur sprak een 55-jarige stadstoezichthouder van de gemeente Hoorn een man aan die zijn auto op een trottoir had geparkeerd aan de Veemarkt in Hoorn. De man vond het vervolgens nodig tegen de toezichthouder te zeggen dat deze ’zijn bek moest houden’. Toen de toezichthouder hem hiervoor wilde bekeuren, reed hij weg. Even later zette hij zijn auto aan de overzijde van de straat, stapte uit en sloeg de toezichthouder in het gezicht. Deze moest voor onderzoek overgebracht worden naar het Westfries Gasthuis.
 
De verdachte kon door de politie worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en werd in verzekering gesteld. Het ging om een 28-jarige man uit Hoorn.

Verlichtingscontrole: 10 bonnen
Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden in de omgeving van het Koepoortsplein in Hoorn. In totaal kregen tien fietsers een bekeuring omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.

Rood licht Keern: 12 bekeuringen
Op vrijdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de kruising Keern-Dampten-Van Dedemstraat. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die door rood licht reden. Een 25-jarige man uit Wervershoof kreeg een bekeuring omdat hij het rode verkeerslicht negeerde bij de spoorwegovergang. De man beweerde groen licht te hebben gehad. Dat dit niet zo was blijkt ondermeer uit het feit dat de slagboom bijna op het dak van zijn auto viel.