Grote computerproblemen bij Horizon College

ingevoerd op 27-10-2007

Het Horizon College, het regionaal opleidingscentrum (roc) met o.a. vestigingen in Hoorn, heeft grote problemen met de computers. In een brief aan alle deelnemers meldt het College van Bestuur dat ”een aantal opleidingen de laatste tijd kampt met ernstige en vervelende ICT-problemen”. De computerstoringen kunnen leiden tot lesuitval en achterstanden.

De problemen zijn ernstig omdat sommige computers niet opstarten, een aantal softwarepakketten niet werkt en bestanden van leerlingen niet of niet goed worden opgeslagen. Ook werken programma’s voor boekhouden en technisch tekenen niet of niet volledig. Er vallen ook lessen uit doordat het centrale portal N@tschool niet overal goed werkt. Dhr. Van de Langenberg, voorzitter van het College van Bestuur, biedt de deelnemers in een brief excuses aan: ”We werken er keihard aan om de problemen zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.”

De problemen bij het ROC worden veroorzaakt ”door het overzetten van onze totale ICT-infrastructuur van onze interne organisatie (ongeveer 70 kleine servers) naar een externe organisatie met grote centrale servers en databestanden”, schrijft de school. Dit had afgelopen zomervakantie afgerond moeten zijn, maar kost meer tijd en de techniek laat het afweten.