Grootscheepse alcoholcontrole levert zeven aanhoudingen op

ingevoerd op 28-10-2007

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een grootscheepse alcoholcontrole gehouden die zich verplaatste naar diverse locaties. Op de Nijverheidsweg in Grootebroek, de Streekweg in Hoogkarspel, de Boekert in Blokker, het Keern en de Liornestraat in Hoorn en de A7 bij Wognum werden in totaal 452 automobilisten onderworpen aan een blaastest.

Zeven van deze bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. De hoogste score was voor een 32-jarige Pool. Hij blies op de ademanalyse 585 ug/l (tot 220 toegestaan) en mocht meteen zijn rijbewijs inleveren.

Drank en drugs
Een 20-jarige vrouw uit Zwaag probeerde zich rond 01.45 uur aan de controle, die zich toen bevond op de Liornestraat,  te onttrekken. Na een korte achtervolging kon zij worden aangehouden. Ze blies als beginnend bestuurder 395 ug/l, reden waarom haar rijbewijs werd ingenomen. Dit had ze overigens juist terug gekregen na een eerder geval van rijden met drank op. De vrouw had ook nog 15 wikkels cocaïne in haar auto, die tevens onverzekerd was. De drugs werden in beslag genomen en de vrouw is ingesloten in verband met een nader onderzoek in het kader van de Opiumwet.

Wethouder ook op controle
Aan de alcoholcontrole deden ketenpartners van de politie mee. Zo was  Veilig Verkeer Nederland van de partij die interviews hield op verzoek van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer. Ook de wethouder van verkeerszaken in Hoorn, de heer Van der Maat, ging uit belangstelling de hele nacht mee met de 6 agenten en 12 politiestudenten die de controles uitvoerden. Het doel van dergelijke controles is en blijft: het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers door alcoholgebruik. De agenten spraken van een geslaagde samenwerking en goede controleresultaten.