Aftrap voorrondes Nationaal Schoolstraatvoetbal Kampioenschap

ingevoerd op 28-10-2007

Op 7 en 21 november vinden op het Cruyff Court aan de Nachtegaal de Hoornse voorrondes van het Nationaal Schoolstraatvoetbal Kampioenschap plaats. Het is een 6 tegen 6 toernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van basisscholen in Risdam-Noord en Kersenboogerd. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert het straatvoetbal-kampioenschap in samenwerking met de Cruyff Foundation en andere partners.

In de wijken Risdam-Noord, Kersenboogerd, Grote Waal en Hoorn-Noord  organiseert de gemeente Hoorn extra sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar met zogenaamde BOS-gelden (Buurt, Onderwijs en Sport) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Doel is (kwetsbare) jongeren kansen geven om meer te bewegen en te sporten. Sport is tevens een middel om kinderen en jongeren met verschillende culturele achtergronden met elkaar te leren samenwerken en samenleven. 

Alleen steden met een Cruyff Court, zoals Hoorn, krijgen de aanbieding om mee te doen aan dit landelijke toernooi. Voor deze 2e editie zijn de scholen die deelnemen aan het BOS-project uit het projectgebied Kersenboogerd en Risdam-Noord uitgenodigd. In de toekomst worden zo mogelijk ook andere scholen uit Hoorn benaderd. Het aantal inschrijvingen voor dit toernooi is boven verwachting. Vandaar dat er voor twee verschillende speeldata is gekozen. De aftrap voor de voorronde van de jongens vindt plaats op woensdag 7 november. De aftrap van de meisjes vindt plaats op woensdag 21 november. Op beide data gaat het toernooi om 13.00 uur van start op het Cruyff Court aan de Nachtegaal in de wijk Kersenboogerd. De finaledag vindt plaats in het voorjaar van 2008 in Amsterdam.
De scholen uit de Kersenboogerd, dit zijn De Hoeksteen, De Duiventil, De Parcival en Wereldwijzer, komen in totaal met 13 teams. De deelnemende scholen uit Risdam-Noord, De Dobbelsteen, De Flierefluiter en De Rank, vaardigen 6 teams af.

Kijk voor meer informatie op www.sportopbouwwerkhoorn.nl, www.schoolstraatvoetbal.nl, of neem contact op met het Sportopbouwwerk gemeente Hoorn (0229) 25 94 50.