Hennepkwekerijen in Grote Waal aangetroffen

ingevoerd op 1-11-2007

Op de Poldermolen, Oliemolen en Weidemolen in Hoorn werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. Het ging hier om kwekerijen met resp. 242, 620 en 501 planten. De panden op de Poldermolen en Oliemolen waren volledig als kwekerij ingericht. Het pand aan de Weidemolen was ingericht als woning. De bewoners hiervan werden niet thuis aangetroffen. Naar alle verdachten wordt een onderzoek ingesteld. In alle gevallen was sprake van het illegaal aftappen van stroom.

Fietsverlichtingscontroles
De dagen worden korter en het weer slechter. En dus is het noodzakelijk om te zorgen voor goed werkende verlichting op je (brom)fiets. Vooruitlopend op landelijke verlichtingsacties is de politie in Noord-Holland Noord bijna dagelijks bezig met verlichtingscontroles.
In Hoorn werd woensdagavond onder andere gecontroleerd op de Koepoortsweg, Grote Noord, park Willem Wiese en de Hunzeweg. In totaal werden 44 fietsers en bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Ook waren er diverse bekeuringen voor bromfietsers voor het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet dragen van een helm en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.