Stichting Hoorn 650 schenkt gemeente een eenhoorn

ingevoerd op 2-11-2007

Vrijdagavond heeft burgemeester Van Veldhuizen in een bomvolle schouwburg een gevelsteen aangeboden aan het bestuur van Stichting Hoorn 650. De voorzitter van de stichting de heer D. Louwman nam deze symbolisch in ontvangst tijdens het slotconcert van de festiviteiten. De gevelsteen is een blijvende herinnering waarmee het college van B en W het bestuur wil bedanken voor haar inspanningen.

Ook Stichting Hoorn 650 heeft de stad een blijvend aandenken geschonken.  De burgemeester ontving uit handen van de voorzitter de eenhoorn ‘Reverse History’.

De gevelsteen is een blijvende herinnering aan het feestjaar 2007 waarin het 650-jarig bestaan van Hoorn is gevierd. De gevelsteen wordt geplaatst bij de entree van het Westfries Museum en  zal op een later moment worden onthuld.

De eenhoorn ‘Reverse History’ is gemaakt door kunstenares Lenie van den Bulk en is onderdeel van het 1 Hoorn ART kunstproject. De eenhoornroute door de stad was een groot succes en de gemeente is dan ook blij dat deze eenhoorn een vaste plek krijgt in Hoorn.