300 auto-inbraken in Kersenboogerd, man bekent 90 auto-inbraken

ingevoerd op 12-11-2007

Een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmorgen omstreeks 04.30 uur in Hoorn aangehouden. Surveillerende agenten hoorden op het Renoirhof een klap en daarna een autoalarm afgaan. Zij zagen een man wegfietsen. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. In de tas die hij bij zich had werden diverse navigatiesystemen aangetroffen.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en heeft na verhoor bekend de afgelopen drie weken ongeveer 90 auto-inbraken de hebben gepleegd. Het onderzoek naar de auto-inbraken in de Hoornse Kersenboogerd wordt voortgezet. Bij de politie kwamen de afgelopen weken zo’n 300 aangiftes binnen van auto-inbraken in deze wijk.

Invorderingen rijbewijs
Een 23-jarige man uit Hoorn werd zaterdagavond omstreeks 21.00 uur in zijn woonplaats aangehouden. De man was eerder tegen een geparkeerde auto aangereden op de Boterbloem. Een getuige had het kenteken gezien van de auto en maakte melding van de aanrijding. De politie reed naar de woning van de eigenaar van de auto. Deze stapte hier net uit zijn auto. De man, een beginnend bestuurder, moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 615 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.