Beroving van Hoornse in Ter Plaatse

ingevoerd op 13-11-2007

Op donderdag 6 september rond 23.00 uur is een 54-jarige vrouw uit Hoorn op een parkeerterrein aan de Wilhemina Druckerstraat (achter het winkelcentrum aan het Aagje Dekenplein) van haar tas beroofd. Zij liep daar met haar Labrador toen zij werd belaagd door een jongeman met een Aziatisch uiterlijk. Hij eiste onder bedreiging van een vuurwapen haar tas. De man nam haar tas mee en vluchtte weg richting het station ’de Kersenboogerd’.

Van de beroving is een reconstructie gemaakt, de beelden worden getoond in de televisie-uitzending van het opsporingsprogramma van RTVNH ’Ter Plaatse’. De uitzending begint op woensdagavond 14 november om18.30 en wordt tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur.

De politie zoekt contact met mensen die de beroving hebben zien gebeuren, en/of mensen die de dader hebben gezien. Ook zoekt de politie contact met mensen die slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke beroving in Westfriesland door een man met Aziatisch uiterlijk. Verder was de man klein van stuk, ongeveer 1.50 meter lang, tussen 16 en 18 jaar oud, heeft een tenger postuur, sprak accentloos Nederlands en droeg een donkere jas of vest met capuchon die hij over zijn hoofd droeg. Gebeld kan worden via 0900-8844 of het speciaal hiervoor te bereiken telefoonnummer dat in de uitzending wordt getoond.