Officiële start eerste schoolsportvereniging in Hoorn

ingevoerd op 14-11-2007

Donderdag 15 november opent wethouder Ronald Witteveen officieel de eerste schoolsportvereniging in Hoorn. Dit is de vereniging DANS van de drie basisscholen Jules Verne, de Zonnewijzer en Ichtus in de wijk Grote Waal. Deze vereniging maakt het mogelijk voor kinderen uit de Grote Waal om in de eigen woonwijk tegen lage kosten te kunnen sporten. Doordat de vereniging aan school is verbonden, doen kinderen eerder mee. De gemeente subsidieert de lessen.

Zo’n 70 kinderen uit de Grote Waal sporten momenteel via de schoolsportvereniging DANS. Deze is begin dit schooljaar opgericht voor kinderen die te weinig aan beweging doen. De beweegmanagers, tevens gymdocenten, van de scholen benaderen ouders van kinderen die weinig bewegen of motorische achterstanden hebben actief om hun kinderen lid te laten worden van DANS. De wijk Grote Waal telt relatief weinig sportverenigingen en veel kinderen zijn geen lid van een sportvereniging.

Kinderen uit de groepen drie tot en met acht van de basisscholen in de Grote Waal kunnen zich opgeven bij de beweegmanager van hun school. In samenwerking met dansschool Dazzling is de schoolsportvereniging opgericht. Een docente van deze dansschool geeft de lessen in de Jules Verneschool. De gemeente betaalt een groot deel van de kosten vanuit een rijkssubsidie. Dit maakt het lidmaatschap en deelname aan de lessen goedkoop. Vanwege grote belangstelling zijn er gelijk drie groepen gestart.

Donderdag 15 november vindt de officiële opening plaats. Wethouder Ronald Witteveen onthult het bord van de eerste schoolsportvereniging en de kinderen van vereniging DANS laten zien wat zij tot nu toe geleerd hebben op dansles. Belangstellenden zijn vanaf 16.15 uur van harte welkom kennis te maken met de vereniging in de Jules Verneschool, Orionstraat 135 in Hoorn.