Meisjes strijden in voorronde Nationaal Schoolstraatvoetbal Kampioenschap

ingevoerd op 15-11-2007

Op 21 november vindt op het Cruyff Court aan de Nachtegaal de 2e Hoornse voorronde van het Nationaal Schoolstraatvoetbal Kampioenschap plaats. Na het succes van de jongens op 7 november, is het nu de beurt aan de meisjes. Het is een 6 tegen 6 toernooi voor kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Risdam-Noord en Kersenboogerd. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert het Schoolstraatvoetbal Kampioenschap in samenwerking met de Cruyff Foundation en andere partners.

In de wijken Risdam-Noord, Kersenboogerd, Grote Waal en Hoorn-Noord  organiseert de gemeente Hoorn extra sportactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar met zogenaamde BOS-gelden (Buurt, Onderwijs en Sport) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor deze 2e editie van het Schoolstraatvoetbal Kampioenschap zijn de scholen die deelnemen aan het BOS-project uit het projectgebied Kersenboogerd en Risdam-Noord uitgenodigd. In de toekomst worden zo mogelijk ook andere scholen uit Hoorn benaderd.

Op 7 november streden de jongens om plaatsing in de volgende ronde. Na een aantal spannende wedstrijden mocht het team De Duiventil 1 zich de trotse winnaar noemen. Gedurende de hele dag waren de kinderen actief in de weer. Diverse extra activiteiten, zoals het pannaveld en boarding voetbal, zorgden ervoor dat de kinderen zich ook tijdens de pauzes konden uitleven.

De aftrap van de meisjes voorronde is op woensdag 21 november om 12.30 uur aan de Nachtegaal in de Kersenboogerd. De deelnemende scholen uit de Kersenboogerd zijn De Hoeksteen, De Duiventil, De Parcival en Wereldwijzer en komen in totaal met 7 teams. De deelnemende scholen uit Risdam-Noord, De Dobbelsteen, De Flierefluiter en De Rank, vaardigen 3 teams af. De finaledag vindt plaats in het voorjaar van 2008 in Amsterdam.