Warm welkom thuis voor Hajo, Padde en Rolf

ingevoerd op 19-11-2007

Het oer-Hollandse verhaal over de belevenissen van drie vrienden die meevaren op het VOC-schip van Bontekoe, naar het beroemde boek van Johan Fabricius, is vanaf 22 november in heel Nederland te zien. Maar voor die tijd komen de drie jongens terug in de stad waar het verhaal begint: Hoorn. Hoorn is er trots op dat Filmhuis Hoorn en Schouwburg het Park op woensdag 21 november de avantpremière van deze meeslepende avonturenfilm (duur: 135 minuten) mogen presenteren. Het wordt een warm welkom in de thuishaven van Hajo, Padde en Rolf. En op een prachtig moment, aangezien de stad dit jaar zijn 650-jarig bestaan viert.

Hajo, Padde en Rolf arriveren, uiteraard per boot, bij het historische en kenmerkende beeld van de Scheepsjongens dat in de haven van Hoorn staat. De jongens worden opgewacht door alle belangstellende inwoners van de stad.

Na ontvangst door Filmhuisdirecteur Margret Wagenaar en
Loco-burgemeester Jack van Es maken de jongens een korte wandeling naar het huis van Schipper Bontekoe. Vervolgens gaan zij naar het theater waar voor pers en publiek gelegenheid tot het stellen van vragen is. Het Westfries Archief stelt speciaal voor deze voorpremière het originele scheepsjournaal tentoon in het theater.

Reacties
Reactie: (Daan)
23-11-2007, 20:57
Na het zien van de tvregistratie kan ik niet anders concluderen dat Hr, van Es echt een mediageil mannetje is en zichzelf al helemaal als burie ziet van mijn stad. Welke locoburrie is wettelijk gerechtigd het AMBSTketen te dragen?

De neus der Hoorenaars dentk daar anders over..

wel een mooie film trouwens.