Gemeenteraad wil kinderen meer aan groente en fruit

ingevoerd op 21-11-2007

Alle fracties in de gemeenteraad van Hoorn willen dat kinderen meer groente en fruit gaan eten, thuis en op school. In de gemeenteraadsvergadering van 20 november is hiertoe in een motie opgeroepen.
 
Volgens de initiatiefnemer VOCHoorn eten kinderen te weinig groente en fruit. Daarbij is overgewicht bij jonge kinderen een groeiend probleem. Door aan te sluiten bij het landelijk project ‘Schoolgruiten’ wordt het eten van groente en fruit meer gestimuleerd. Kinderen krijgen dan twee keer per week op school groente en fruit. Hiermee helpen scholen kinderen om een gezonder voedingspatroon te ontwikkelen. Burgemeester en Wethouders gaan het project onder de aandacht brengen bij de schoolbesturen en de ouders.

Reacties
Reactie: (D!RK)
23-11-2007, 11:00
Er zijn wel eens Appels uitgedeeld, maar gezien de grote wel liever ieder een ¼ appel, de groep 8 kan veilig schillen en verdelen en zo leer je ook met kleintjes om te gaan, dus meer dan gezond alleen!

Reactie: (devries)
22-11-2007, 08:59
Misschien een idee om de absurd hoge gemeentelijke lasten te verlagen ? en nou niet komen van we zijn een van de laagste blaat.... het is temet een maandsalaris.

Reactie: (harr)
21-11-2007, 17:58
horen ouders niet gewoon fruit aan hun kinderen te geven en ze te leren dat fruite gezond is?