Grote vechtpartij in Hoorn: 4 agenten gewond en 9 arrestaties

ingevoerd op 25-11-2007

Zondagochtend vroeg heeft zich op de Roode Steen in Hoorn een massale vechtpartij voorgedaan waarbij vier agenten gewond zijn geraakt en negen arrestaties zijn verricht.

De agenten van het Horeca Interventie Team grepen om 01.40 uur in na een ruzie op straat, voor een café. Eén van de latere verdachten, een 25 jarige man uit Hoorn, wilde stomdronken een café in. Hij werd terecht geweigerd door de portier waarna de dronken man amok begon te maken. Agenten namen hem over en wilden hem een eenvoudige bekeuring geven wegens het verstoren van de openbare orde.

Kennissen van de man bemoeiden zich hiermee en werden agressief. De agenten werden bedreigd, geschopt en geslagen. Door de agenten werd pepperspray gebruikt en tevens werd een diensthond ingezet. Er vielen klappen over en weer. Een agent liep een gebroken kaak op, een tweede enkele kneuzingen en blauwe plekken ondermeer in zijn gezicht, een derde had last van zijn rug, knie en elleboog en een vierde had last van zijn knie.

Een 21-jarige verdachte uit Hoorn werd gebeten door een diensthond. Hij liep een klein wondje in zijn bovenbeen op maar hoefde niet meteen door een arts te worden behandeld. Deze man was in het begin van dit jaar eerder betrokken bij een geweldsincident in Hoorn maar zijn inbewaringstelling was geschorst.

Een vrouwelijke 25-jarige verdachte uit Hoorn moest in het ziekenhuis worden behandeld aan een verwonding aan haar knie waarna ze alsnog kon worden ingesloten.
Eén verdachte, een 24-jarige man, komt uit Medemblik, de overige vijf zijn mannen van 25, 21, 28, 28 en 29 jaar oud en komen allen uit Hoorn.

Een 17-jarig meisje dat was aangehouden omdat ze niet weg wilde gaan, werd in de loop van de nacht overgedragen aan haar ouders.

Alle andere verdachten zijn in overleg met Justitie in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.
De politieleiding neemt de zaak hoog op omdat de agenten ernstig zijn belemmerd in hun normale werkzaamheden. Aan de betrokken agenten wordt nazorg verleend.

Reacties
Reactie: (Dieter)
2-12-2007, 11:34
Misschien dat politieleiding nu eens in gaat zien dat de prioriteiten bijgesteld moeten worden?!
Bonnen schrijven levert harde munt op maar aan de andere kant vallen hierdoor blijkbaar harde klappen.
En oja...stoere éénstrepers met een grote bek en een arrogantie van zogenaamd heersende klasse zit de gemiddelde kroegganger al helemaal niet op te wachten.

Reactie: (Fred)
26-11-2007, 13:05
Lijkt mij goed als de kroegen rond middernacht, of uiterlijk om 01:00 sluiten.
Dan kan men iets eerder naar de kroeg gaan en hoeft men om het uitgaan toch betaalbaar te houden zich niet eerst thuis vol te laten lopen.
En bespaart de horeca ook veel personeelskosten in de (n)achtelijke uren, kan de prijs van een consumptie ook omlaag.

Wel moet er rond het sluitingsuur meer blauw op straat.

Reactie: (Pieter)
26-11-2007, 12:00
Zolang dat tuig niet wordt aangepakt is het misschien verstandiger om de kroegen vroeger dicht te gooien. Wel ongezellig, maar ja die engerds worden toch getapt tot ze straalbezopen zijn. Business is business. Toch?

Reactie: (Daan)
26-11-2007, 06:26
Het was weer gezellig in Hoorn dus.. Als dit soort domme mensen zich niet beter weet te gedragen gaat onze Onno straks echt die vrije sluitingstijden weer afnemen, of erger vervroegen naar 12 uur...en dan is ook dat vast de schuld van de politie zeker?

Reactie: (m.versteegh)
25-11-2007, 21:56
Hoe valt al die narigheid in Hoorn - verwoestingen in het Julianapark, vechtpartijen op de Rode Steen en wat al niet meer - te rijmen met de politiestatistieken die op zijn minst een sterke afname van criminaliteit suggereren? De burgers van Hoorn weten wel beter