Scholierenstaking Hoorn: drie aanhoudingen

ingevoerd op 26-11-2007

Tijdens de scholierenstaking heeft de politie drie aanhoudingen verricht. De staking begon rond 10.30 uur en was rond 15.00 uur weer voorbij. In totaal deden er zo’n 150 scholieren mee. De politie heeft continu toezicht gehouden met zowel geüniformeerde als niet geüniformeerde agenten, om op deze wijze escalatie te voorkomen.

Het bleek niet alleen te gaan om scholieren die staken maar ook om jongelui die uit waren op een confrontatie met de politie en strafbare feiten pleegden. Daar werd dan ook tegen opgetreden. Een jongen is aangehouden voor een poging om een parkeerautomaat met vuurwerk op te blazen. Ook werden ramen vernield bij het station en werd  vuurwerk afgestoken.

Om te voorkomen dat de jongelui eieren en tomaten kochten, liet de politie enkele supermarkten sluiten. Toch belandden er eieren tegen ramen en gevels. Onder meer Restaurant Ridderickhof op de Rode Steen kreeg eieren tegen de ramen gegooid. Bij het busstation werden enkele ramen van de wachthokjes stuk gegooid door de stakende scholieren.

Filmpje van ’ooggetuige’ op Google Video: