Gemeente Hoorn controleert hondenbelasting

ingevoerd op 5-12-2007

Vanaf half december controleert de gemeente Hoorn op de aangifte van hondenbelasting. Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Hiermee worden problemen bij de controle en een eventuele boete voorkomen.

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Hondeneigenaren wordt dan ook gevraagd aangifte van hun hond(en) te doen bij de gemeente. Aangezien niet iedereen aangifte doet, heeft de gemeente Hoorn besloten periodieke controles uit te voeren op het bezit van honden. In opdracht van de gemeente start vanaf half december het bureau ATMP services met de controle. De controleurs bellen bij iedereen aan om te vragen of er één of meer honden worden gehouden. Ook wie al als houder van een hond bij de gemeente bekend staat kan bezoek verwachten. Daarmee wordt nagegaan of alle gegevens nog juist zijn. Woningen waar niemand thuis is, bezoekt de controleur later of er wordt een informatiebrief met aangifteformulier achtergelaten. De controleurs zijn in het bezit van een door de gemeente Hoorn afgegeven legitimatiebewijs.

Aangifte hondenbelasting
Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Hiermee worden problemen bij de controle en een eventuele boete voorkomen. Het tarief van de hondenbelasting is momenteel € 58,50 voor de eerste hond, € 88,80 voor de tweede hond en € 116,35 voor elke volgende hond. Voor een kennel is het tarief € 352,80. Aangifte kan gedaan worden bij het bureau Financiën en Belastingen van de gemeente Hoorn, telefoon (0229) 25 20 85. Het is ook mogelijk de aangifte hondenbelasting te downloaden via www.hoorn.nl/belastingen .

Reacties
Reactie: (Yvonne)
3-1-2008, 10:11
Zielig is dit...het word tijd dat de gemeente eens de kattenbelasting gaat invoeren, ik laat mijn hond niet in iemand anders z’n tuin poepen, katten doen dat dus wel!!!!!!