Volgens VVN-controle is fietsverlichting iets beter

ingevoerd op 11-12-2007

Bestuursleden van VVN Hoorn eo en een aantal vrijwilligers hebben maandag weer de jaarlijkse tellingen van de (brom)fietsverlichting gehouden. Aan de Berkhouterweg, Keern en Berkmergouw werd de verlichting van 861 scholieren geteld. Vergeleken met de decembertelling van 2006 was het percentage (77,5 %) dat een goede verlichting op de fiets had 6,5 % hoger, maar de 81,8% van januari 2007 werd helaas niet gehaald.

Het is jammer dat geconstateerd moet worden, dat bij zo’n 40% van de niet verlichte fietsers één van de twee lampjes – het vóórlicht of het achterlicht – wél in orde is. En aangezien de huidige gedoogde verlichting slechts een paar euro’s kost, is het volgens de VVN waarschijnlijk de onverschilligheid die de “overtreders” doet besluiten om er “toch maar niets aan te doen” en een boete van € 20 (of het dubbele bij het ontbreken van de gehele verlichting) te riskeren.

In tegenstelling tot wat in de pers vermeld stond, tellen de vrijwilligers van VVN Hoorn op data, tijden en plekken zonder dat er agenten in de buurt staan om de overtreders te bekeuren.
Het zou trouwens al een flinke vooruitgang zijn, als de forensen op woensdag en het kooppubliek op donderdag eenzelfde percentage verlichting gaan halen. Dan gaat de VVN namelijk weer tellen.

In 2008 verricht VVN een tweede telling voor dezelfde doelgroepen op dezelfde tijden op 14, 16 en 17 januari.       

Reacties
Reactie: (Yvonne)
3-1-2008, 10:02
Allemaal leuk en aardig, maar goede fietsverlichting kan tegenwoordig echt niet meer, zodra je ergens je fiets stalt, ligt de verlichting eraf, mensen gooien je fiets (per ongeluk???) om, en hup de verlichting is weer stuk! en dan heb ik het niet eens over de jeugd, de fietsen worden in de fietsenstalling gesmeten, geen wonder dat het dan niet heel blijft, en jij moet dan weer zorgen dat het opnieuw word aangeschafd? dit is echt niet te doen hoor!