College B&W Hoorn plant klimaatbosje

ingevoerd op 14-12-2007

Het college van burgemeesters en wethouders zal op dinsdag 18 december een klimaatbosje planten in Hoorn. Dit ter afronding van de herinrichting van het park rond het Gemeentehuis. Het planten van de bosjes gebeurt in het kader van de landelijke bewustwordingscampagne HIER.nu die gesteund wordt door de Nationale Postcode Loterij.

Klimaatbosjes maken mensen bewuster
Klimaatbosjes zijn echte signaalbosjes. Ze bestaan uit drie, zes of negen walnotenbomen en een herkenningsteken. Ze staan op opvallende plekken en moeten mensen bewust maken van de klimaatproblematiek. Over 100 jaar staan deze bosjes nog symbool voor het klimaatvraagstuk. Met de deelname aan deze actie laten gemeenten en scholen zien dat ze het klimaat en duurzaamheid serieus nemen.

600 klimaatbosjes in Nederland
In Noord-Holland zijn al 20 bosjes geplant. Ze staan bijvoorbeeld in Castricum, Spierdijk, De Rijp, Cruquius, ’s-Graveland, Alkmaar, Zaandam en op Texel. Landschap Noord-Holland wil nog 30 klimaatbosjes planten. In heel Nederland komen minimaal 600 klimaatbosjes te staan.

Landelijke campagne Hier.nu
Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van de 12 provinciale Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. De actie met de klimaatbosjes maakt deel uit van de landelijke klimaatcampagne HIER, waarbij maar liefst 38 goede doelenorganisaties zich inspannen om de klimaatverandering op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. De campagne wil mensen laten zien dat de oplossing van het klimaatprobleem niet ergens ver weg ligt, maar hier. Bij ons. Wij kunnen nu iets doen. En andere dingen juist laten. Meer hierover staat op www.hier.nu


Reacties
Reactie: (bewoner)
27-12-2007, 18:27
het college b en w Hoorn:
zijn dit daadwerkelijk zwakzinnigen?

Reactie: (Afra)
17-12-2007, 21:44
Ja ja, wij planten klimaatbosjes (signaalbosjes)en moeten daarmee mensen bewust maken van de klimaatproblematiek. Ik plant al jaren van alles en nog wat in m’n tuin, ook m’n buren, de hele buurt eigenlijk, het is echt heel groen hier. Krijgen wij nou ook geld van de Nationale Postcode Loterij?

Wat een flauwe kul zeg, het klimaatprobleem zit ’m echt niet in dit soort hype-jes, maar meer met economie op globaal niveau én daarmee samenhangend het gedrag van die verwende westerse consument.

Maar ja, dan heeft het college van burgemeesters en wethouders ook weer even een schoon geweten, kijk ons eens het goede voorbeeld geven (op andermans kosten)...bollocks!

Reactie: (jan)
16-12-2007, 11:13
Wat een onzin, hoe verzin je het, ga eens wat nuttigs doen ipv deze nutteloze geldverkwisting.