Westfries Mannenkoor geeft weer kerstconcerten

ingevoerd op 15-12-2007

Ook in 2007 zal het Westfries Mannenkoor weer een aantal kerstconcerten verzorgen. Natuurlijk kunt u weer genieten van het traditionele concert op de middag van tweede kerstdag 26 december in de Oosterkerk in Hoorn. Voor velen een jaarlijks onderdeel van de kerstdagen.

In 2007 staat u een kerstconcert in oude vertrouwde sfeer te wachten. Naast een groot deel mannenkoormuziek, met een aantal bekende kerstliederen en een aantal stemmige operakoren, zingen we voor de pauze samen met het vrouwenensemble Westfrisia, de speciaal voor het Westfries Mannenkoor gearrangeerde versie van 2 liederen uit de Peer Gynt suite van Grieg, naast een prachtig lied in Griekse sferen.

Na de pauze staat het programma geheel in het teken van de kerst. Wij bieden u de eerste integrale uitvoering van de Kerstsurprise, bestaande uit een rijke selectie van Europese Kerstliederen, van Finland tot Spanje en van Noorwegen tot Italie. Deze liederen zijn in opdracht van het Westfries Mannenkoor gearrangeerd door Bob Zimmerman. Deze bekende arrangeur is o.a. bekend van het lied Adios Nonino, dat gespeeld en gezongen werd op de bruiloft van prins Willem-Alexander en prinses Maxima (de beroemde traan….).

Het concert wordt traditioneel afgesloten met een prachtig arrangement van Stille Nacht, zodat we u gegarandeerd in een uitstekende kerststemming naar huis zullen laten gaan.
Bij diverse stukken zullen solisten te horen zijn. Deze komen dit jaar allemaal uit eigen gelederen: Hans van Niekerk, bariton; Ivera Musch, sopraan, Joke Oud, mezzo-sopraan/alt; Mariette van Berkum, alt. De muzikale begeleiding is in handen van Rinus Groot op de vleugel ondersteund door Kirsten van den Hogen op harp en Alice Ploeg op dwarsfluit. Als vanouds is de algehele muzikale leiding in de vertrouwde en bekwame handen van dirigent André Kaart.

Het Westfries Mannenkoor heeft de laatste jaren een aantal succesvolle concerten met het vrouwenensemble Westfrisia uitgevoerd, waaronder de jaarlijkse kerstmatinee. Daarnaast hebben het mannenkoor en het vrouwenensemble een tweetal CD’s gemaakt.

Concertinformatie:
Woensdag 26 december (Tweede Kerstdag), aanvang 14.30 uur
de traditionele Kerstmatinee in de Oosterkerk, Grote Oost, Hoorn. Toegang € 15,00.

Telefonisch reserveren voor het concert is gewenst. U kunt reserveren bij  het secretariaat van het koor (Mevr.G.Mooij: 0226-351360 of Hans van Niekerk: 0229-243192). Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de Oosterkerk tel. 0229-217909 (inspreken via de voice-mail)

Daarnaast kunt u kaarten reserveren bij alle koorleden. Ook aan de kerk worden vanaf een uur voor de aanvang kaarten verkocht.