Filmhuis Hoorn toont succesfilm Alles is Liefde

ingevoerd op 19-12-2007

Bij Filmhuis Hoorn deze week de Nederlandse succesfilm Alles is Liefde van regisseur Joran Lürsen een sprankelende romantische komedie met talloze verhaallijnen waarin alle vormen van liefde aan bod komen. De hoofdrollen worden gespeeld door topacteurs zoals Carice van Houten en Anneke Blok en door veel bekende Nederlanders, zoals Paul de Leeuw, Wendy van Dijk, Marc Marie Huijbrechts en Viggo Waas. Alle voorstellingen voor deze week zijn inmiddels uitverkocht, maar vanaf 27 december volgen meer voorstellingen.

Op 26 december de film De Scheepsjongens van Bontekoe van de Nederlandse regisseur Steven de Jongh, naar het boek van Johan Fabricius. De heldhaftige Hajo, Padde en Rolf die het avontuur zoeken. Een must voor elke rechtgeaarde Westfries.Hoorinees en Hoornaar.

Alles is liefde, Joran Lürsen, Ned. 2007
Op de dag dat Sinterklaas aankomt in Amsterdam stort de acteur die de goedheiligman al jaren speelt dood neer. Hetzelfde moment verschijnt een mysterieuze man ter plaatse, die net vanuit Madrid naar Amsterdam is komen liften. Hij wil de rol wel spelen. Terwijl de stoomboot aanmeert, valt er een meisje in het water. De Sint aarzelt geen moment, duikt het water in, redt haar en vlucht vervolgens, voor het oog van talloze tv-camera’s, de stad in.
Een heel gewoon meisje staat te verpieteren in de Bijenkorf, wachtend op haar prins op het witte paard. Een echte prins, volgens de media een enorme womanizer, hijst zich in een Zwarte Pieten-pak om bij haar in de buurt te kunnen zijn.
Familiebanden, werk, de Sint, de voorzienigheid en de liefde verbinden het bonte gezelschap, dat in een razend tempo wordt geïntroduceerd, maar ondanks de uitvergrotingen en clichés al snel tot leven komt. Ze zijn bigger than life én herkenbaar, hilarisch én ontroerend.
Cameraman Lex Brand heeft een goed oog voor de alledaagse schoonheid van Amsterdam, voor de mooie Amsterdamse School-huizen én voor een roestige fiets aan een brug. De muziek is nadrukkelijk maar effectief, de titelsong van Bløf een geheide hit.
Het zijn slechts details, Alles is liefde is een sprankelende, trefzekere en tegelijk weemoedig stemmende romantische komedie, geschikt voor jong en oud, man en vrouw en alle gezindten.
De Scheepsjongens van Bontekoe, de Jong, Ned. 2007
Varen op een VOC-schip, het moet geen pretje zijn geweest. De gevaren waren groot, de rantsoenen klein en de collega’s niet bepaald fijnzinnig. Het scheepsjournaal van Willem IJsbrantsz Bontekoe over zijn reis naar de Oost van 1618 tot 1625 leest als een rampenscenario, maar schrijver Johan Fabricius gebruikte het document drie eeuwen later als inspiratiebron voor een spannend jongensboek.
De scheepsjongens van Bontekoe groeide uit tot een klassieker binnen de Nederlandse jeugdliteratuur, die lange tijd onverfilmbaar werd geacht. De lotgevallen van de vrienden Hajo, Padde en Rolf, drie tieners die met schipper Bontekoe meevaren naar Java, zijn in de bewerking van de regisseur geen moment echt beangstigend. Ze overleven scheurbuik, schipbreuk en andere ontberingen met vanzelfsprekend gemak. Plezierige spanning en kameraadschap overheersen. Met mooie opnames in Enkhuizen.
Filmhuis Hoorn vertoont de films in de Mariakapel in de Korte Achterstraat 2a (achter de HEMA). Entree: € 7,50,CJP pas, 65+ en donateurs €  5,50. Kindervoorstellingen:
Kinderen tot 15 jaar € 4.00, vanaf 15 jaar tijdens de kindervoorstellingen € 5,00.
Reserveren en meer info. www.filmhuishoorn.nl of telefonisch op weekdagen, tussen 10.00 uur en 12.00 uur 0229-210048.