Doe-middag in Museum van de Twintigste Eeuw

ingevoerd op 21-12-2007

Op vrijdag 28 december van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert het Museum van de Twintigste Eeuw een leuke en leerzame middag voor kinderen. Ze krijgen leesles in een oud klasje, ze ontdekken hoeveel kilo de eerste mobiele telefoon woog en horen wat een ‘knijpkat’ is. Tijdens de hele Kerstvakantie zijn er verder drie exposities te zien en zijn er voor de vaste collectie speurtochten voor kinderen.
 
In het Museum van de Twintigste Eeuw valt voor kinderen genoeg te ontdekken. Veel voorwerpen zijn voor hen namelijk niet direct herkenbaar omdat deze er tegenwoordig heel anders uitzien of misschien niet eens meer bestaan. Daarom heeft het museum in de Kerstvakantie een middag georganiseerd waarin kinderen op een leuke manier kennis kunnen maken met onderwerpen en voorwerpen uit de twintigste eeuw.

Deze middag op vrijdag 28 december wordt verzorgd door de Educatieve Dienst die aanwezig zal zijn om de kinderen te begeleiden. Op elke etage zullen verschillende voorwerpen op een leuke manier toegelicht worden. Er worden gebruiksvoorwerpen uit vitrines en depot gehaald. De kinderen kunnen raden en ontdekken wat het is. Denk bijvoorbeeld aan de eerste mobiele telefoon, een oude krultang en een ‘knijpkat’. Het museum heeft een echt klaslokaal uit de jaren twintig. Kinderen mogen deze middag zitten in de oude schoolbanken en krijgen een echte ouderwetse leesles.

Naast de vaste collectie zijn er op dit moment nog drie andere exposities te bezichtigen: “Het Margriet Winterboek”,  “Mozaïekwerk van Ellen Mulder” en “Het onbekommerde leven” met foto’s uit de jaren 50. Voor meer informatie kunt u kijken op www.museumhoorn.nl