Brutale roof van auto: inzittenden met traangas bespoten

ingevoerd op 6-1-2008

Op de Westerdijk is zaterdagavond rond 21.10 uur een auto gestolen. De 22-jarige autobestuurster uit Benningbroek was juist in haar auto gestapt om weg te rijden toen een haar onbekende man tussen de auto en het portier stond. Hij  gebood haar uit te stappen en richtte een vuurwapen op haar.

Vervolgens spoot hij traangas in haar gezicht en sleurde haar de auto uit. Ook haar 22-jarige vriendin uit Hoorn, die naast had zat, werd door het traangas geraakt. Een tweede man stond bij haar portier. Zij is zelf uitgestapt. De mannen gingen er vandoor met de groene Seat Ibiza met het kenteken RD-TJ-82. De vrouwen hielden een voorbijgaande auto aan, deden het verhaal van de diefstal, waarna de 30-jarige autobestuurder uit Abbekerk zijn auto dwars op de weg zette toen de gestolen Ibiza terugreed over de Westerdijk. De bedoeling was om de gestolen auto te dwingen te stoppen, echter de Ibiza reed opzettelijk in op de dwars staande auto. Beide auto’s liepen daardoor schade op. De Ibiza ging er opnieuw vandoor, de automobilist zette de achtervolging in.

Toen hij opnieuw de auto dwars zette om de ander te laten stoppen, heeft hij op het laatst toch zijn auto aan de kant gezet om een frontale botsing te voorkomen. De Ibiza kwam immers met hoge snelheid op hem af. Daarna is de Ibiza weggereden en heeft nog een auto geraakt op het Vissereiland. Niemand raakte gewond. Van de auto en de overvallers ontbreekt nog elk spoor.

Auto rijdt fietser aan
Op de kruising van de Dedemstraat met de Keern heeft zondag een aanrijding plaats gevonden rond 10.45 uur. Een 39-jarige autobestuurder uit Hoorn reed over de van Dedemstraat en kwam uit de richting van de Maelsonstraat. Hij wilde linksaf slaan en zag daarbij een 80-jarige fietser uit Hoorn over het hoofd door de laagstaande zon. De fietser kwam van links en wilde juist de van Dedemstraat oversteken. Door de aanrijding liep de fietser rugpijn op en een hoofdwond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Reacties
Reactie: (Oost west, thuis best)
6-1-2008, 22:16
Over de Van Dedemstraat uit de richting van de Maelsonstraat... dan rijd je toch echt in westelijke richting. En dan om 10.45 uur een laagstaande zon die je het zicht ontneemt? Hmmm.
Ik hoop dat de oude man het goed maakt.