’Tell along’ over de Grote Waal

ingevoerd op 7-1-2008

De Grote Waal, een nieuwbouwwijk ontstaan in de jaren zestig, toen Hoorn aangewezen werd als groeikern. De Grote Waal heeft anno 2008, 8500 inwoners die in ongeveer 3500 huizen wonen. De wijk bestaat dit jaar bijna 40 jaar. Tijd om eens terug te blikken op de geschiedenis van deze nieuwbouwwijk door verhalen over de wijk. Het Architectuurcentrum Hoorn nodigt daarom uit voor een tell along over de Grote Waal
 
Op 17 januari om 20:00 is er een tell along over de Grote Waal georganiseerd door het Architectuurcentrum Hoorn. Vanuit verschillende perspectieven worden er verhalen verteld over de Grote Waal: deskundigen, experts, architecten, stedenbouwkundigen, maar ook oud bewoners, huidige bewoners en getuigen van het eerste uur.
Er zijn een aantal Grote Waal deskundigen die de geschiedenis van de wijk komen uitlichten. Jaap Evert Abrahamsen en Mariska Helderman hebben beiden bij de gemeente Hoorn onderzoek gedaan naar de stedenbouwkundige en architectonische historie van de wijk.

Joost Buchner heeft als stadsarchitect een vergelijking getrokken tussen de grote nieuwbouwwijken van Hoorn: Grote Waal, Risdam, Zwaag en de Kersenboogerd.
En dan zijn er nog de ervaringsdeskundigen: architecten en stedenbouwkundigen die in de wijk gewoond hebben of wonen. Hoe vinden zij de wijk functioneren, wat voor herinneringen hebben zij aan de wijk.

Voor deze avond roepen wij bewoners en oud bewoners en belangstellenden op om hun verhaal over 40 jaar Grote Waal te komen vertellen. Al of niet toegelicht met foto’s of ander materiaal. Heeft u opmerkelijke verhalen over hoe de wijk tot stand is gekomen, of heeft u nog foto’s van het slaan van de eerste paal van de Sterrenflats. Of andere opmerkelijke feiten over de Grote Waal? Meldt u zich dan voor 17 januari aan bij het Architectuurcentrum Hoorn: 0229.285783 of via de mail: info@archicentrumhoorn.nl
 
Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn. 
 

Reacties
Reactie: (Juul)
6-8-2009, 00:08
Woon er nu 25 jaar alvorens in het centrum te zijn opgegroeid. Ik hou van de Gote Waal, al 25 jaar!!!