Fractie Tonnaer stelt vragen over geluidsoverlast A7

ingevoerd op 21-1-2008

Je kunt als fractie dan klein zijn, maar uiteraard kun je prima schriftelijke vragen stellen aan het College van B&W. En daarom stelt voormalige PvdA-er Tonnaer namens zijn nieuwe Fractie Tonnaer vragen over de geluidsoverlast die de A7 in delen van Hoorn veroorzaakt. Volgens Tonnaer maakt het College zich er te gemakkelijk van af.

Lees hier de brief:

Aan College van Burgemeester en Wethouders,
         Postbus 603
         1620 AR Hoorn.

 
Hoorn,  21 januari 2008
 
Betreft: vragen artikel 43  “Dag en nacht in de herrie”
 
Geacht College,
 
Bewoners van de Grote Waal en Risdam Noord  en woonachtig  in de buurt van de A7 ondervinden al jarenlang verkeerslawaai. Kort na de woningbouw was de overlast niet zo groot als thans het geval is. Toch werden toen geluidswallen aangelegd. Deze geluidswallen zijn intussen ingezakt en het verkeer over de A7 is de laatste tien jaar enorm toegenomen. In het bijzonder de bewoners van de Grote Waal hebben 1000 handtekeningen opgehaald om op deze manier aandacht  en afdoende oplossingen te vragen voor de geluidsoverlast welke zij ondervinden.

In een krantenartikel (Dagblad voor West-Friesland) van 18 januari jl. “Dag en nacht in de herrie”  van de hand van Connie Vertegaal, wordt geschreven over de geluidsoverlast. Tevens staat in het artikel een reactie van uw kant en van Rijkswaterstaat. Hieruit blijkt dat uw college zich beperkt tot de constatering dat de geluidsoverlast een reëel probleem wordt gevonden. Verder wenst u niet te gaan. Helaas moeten wij vaststellen dat uw college geen oplossing wenst te zoeken. U neemt met Rijkswaterstaat geen contact op terwijl de weg eigendom is van Rijkswaterstaat en bij deze organisatie in eerste instantie de verantwoordelijkheid ligt.

Noch uw college, noch Rijkswaterstaat is waarschijnlijk bereid om een oplossing te bieden voor de geluidsoverlast.  Zoals zo vaak gaat het om de kosten. Het verbeteren van de geluidswal kost de gemeente en/of Rijkswaterstaat veel geld. Volgens uw college ongeveer  5 miljoen . Onze fractie is van mening dat de woonkwaliteit en de gezondheid van bewoners aan de A7 belangrijker is dan de vermoedelijke € 5 miljoen. In ieder geval wordt van u verwacht dat u zich actief inzet voor de bestrijding van de geluidsoverlast die door de A7 veroorzaakt wordt. Het minste dat u voor de bewoners zou moeten doen is de geluidsoverlast onder de aandacht te brengen van Rijkswaterstaat en samen met deze instantie naar een degelijke oplossing voor de bewoners te zoeken en uit te voeren. Het verbeteren van de huidige geluidsoverlast of het aanbrengen van een nieuwe geluidswal is  volgens ons onvermijdelijk.


Vanwege bovenstaande stellen wij u een aantal vragen, in overeenstemming met artikel 43 van het reglement van orde:

1.Onderkent u de geluidsoverlast die de bewoners van delen van de Grote Waal en Risdam Noord ondervindt;
2.Deelt u de mening dat de geluidsoverlast voor een groot deel veroorzaakt wordt door een intensief gebruik van de A7 en door de verzakte geluidswallen;
3.Bent u met ons van mening dat de geluidsoverlast het beste bestreden kan worden door de verbetering van de bestaande geluidswallen of door het aanleggen van nieuwe geluidswallen;
4.Wilt u de geluidsoverlast veroorzaakt door de A7 ACTIEF onder de aandacht brengen van Rijkswaterstaat of heeft u dit al gedaan;
5. Bent u het met ons eens dat de problemen van de geluidsoverlast primair liggen bij Rijkswaterstaat en dat de bewoners niet de dupe mogen worden van een competitiestrijd tussen de gemeente en Rijkswaterstaat over onder andere de kosten van de aanleg of verbetering;
6. Welke concrete stappen gaat uw college ondernemen om de geluidsoverlast voor bewoners van de Grote Waal en Risdam Noord op te lossen.

 
Vriendelijke Groet,

namens de fractie,

Roger Tonnaer,
gemeenteraadslid.

Reacties
Reactie: (tonnaer)
22-1-2008, 17:30
Al die jaren op het pluche heeft Tonnaer hier niets aan gedaan. En dan nu een beetje populistische dingen roepen waar ook Tonnaer geen financiele dekking voor heeft? Ook Tonnaer weet bovendien allang dat er door rijkswaterstaat studie naar de A7 gedaan wordt; hij vraagt dus naar de bekende weg.
Dit tekent meneer toch wel erg.

Reactie: (h.kanters)
22-1-2008, 01:34
Het is te hopen dat Hoorngids straks ook de antwoorden op de vragen van Tonnaer publiceert. Dan kunnen wij met ons allen weer constateren dat dit college uitblinkt in het geven van nietszeggende en inhoudsloze antwoorden op serieuze vragen. Veel burgers hebben het schrijven van brieven aan onze regentenkliek daarom allang gestaakt. Tonnaer houdt, vermoedelijk tegen beter weten in, de moed er nog maar even in. Dat valt in hem te prijzen.

Reactie: (Wodan)
21-1-2008, 20:33
Kijk that’s the spirit! Zo zie ik het graag. Je doet het nu al 100% beter dan die kneuteraars van je oude club.

Roger zet hem op en succes!