Man probeert gestolen autoradio’s te slijten

ingevoerd op 21-1-2008

Op zondagavond werd een 42-jarige man uit Winkel aangehouden bij het winkelcentrum aan de Grote Beer in Hoorn. De man had geprobeerd een autoradio te verkopen aan een voorbijganger. De voorbijganger belde echter de politie. Deze trof de verdachte aan. Hij bleek een autoradio onder zijn jas te hebben. Naar eigen zeggen was deze radio afkomstig uit zijn eigen auto. Bij controle bleek dit echter niet te kloppen. Ook werd in de auto een tweede autoradio aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Van de radio’s wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn.

Aanrijding met letsel
Op zondagavond omstreeks 21.00 uur raakte een 51-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising Van Dedemstraat- Keern in Hoorn. De man reed op een fiets op het Keern en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een 47-jarige man uit Hoorn in een personenauto die van rechts over de Van Dedemstraat aan kwam rijden. Het Keern is voorrangsweg. De fietser liep bij de aanrijding letsel aan hand en been op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Het slachtoffer bleek alcohol te hebben gebruikt. Van hem werd een bloedmonster afgenomen. Dit bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.
 
Alcoholcontrole
Op maandagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 23-jarige man uit Hoorn op een bromfiets gecontroleerd op de Kleine Wijzend in Berkhout. Hij blies 710 ug/l. Dat is ruim 3 keer het toegestane wettelijke maximum van 220 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of een bromfietscertificaat.

Diefstal transporter met auto
Tussen zondagmiddag 15.45 uur en maandagmorgen 08.30 uur werd een autotransporter, waarop een personenauto stond, gestolen. De voertuigen stonden op het afgesloten terrein bij een garagebedrijf aan de Protonweg in Hoorn. De daders hebben vermoedelijk het hek geforceerd waarna de vrachtwagen en de personenauto werden weggenomen. Het ging om een blauwe Mercedes Benz autotransporter, type 409D-I met kenteken BN-59-JN. Hierop stond een defecte groene Rover 416 met kenteken RG-SX-27.