Advies Hoorns bedrijf is ”ordinaire verkoopmethode”

ingevoerd op 24-1-2008

Op enkele adressen in Hoorn zitten dagelijks tientallen medewerkers van Bommel! Marketing aan de telefoon die half Nederland bellen en zogenaamd adviseren over hun financien. Volgens de Telegraaf liegen de bellers over hun ’advies’ en verkopen ze hun informatie alleen maar door.

Lees hier het artikel:

Telefonische ’rentecheck’ is ordinaire verkoopmethode

Vlak voor het eten gaat de telefoon. „Goedenavond”, schalt er door het toestel, „met Van Bommel financieel adviesbureau. Bel ik gelegen? Uit onze gegevens blijkt namelijk dat mensen in uw wijk te veel rente betalen. U bent geselecteerd voor een GRATIS rentecheck. Mag ik wat gegevens met u doornemen zodat onze financieel adviseur een afspraak met u kan maken?” 
 

Pas op. Dit soort telefoontjes lijkt misschien bedoeld om u te helpen, maar zijn in feite een ordinaire verkooptruc. Als we even doorvragen over wie we nu aan de lijn hebben, herhaalt het meisje: „Van Bommel financieel advies, uit Hoorn.”
 
Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel, die we er meteen bijpakken, blijkt dat er helemaal geen financieel adviesbureau in Hoorn zit met die naam. Wél zit er een bedrijf dat Bommel! Marketing BV heet. „Ja, dat zijn wij”, geeft het meisje schoorvoetend toe.
 
Waarom belt dit bedrijf – onder een verdraaide naam – naar consumenten? Bommel! Marketing is in feite een callcenter. Hun telefonistes bellen mensen op met lullige smoesjes als een ’vrijblijvende rentechecks’ om ze zo ver te krijgen dat ze een afspraak met een financieel adviseur willen. Uw naam en telefoonnummer verkopen ze dan (voor €35) aan financieel adviseurs.
 
Het meisje dat ons belde blijft echter volhouden dat ze eigen adviseurs in dienst hebben en dat ze ’erkend’ financieel adviseur zijn. Nu, dat is Bommel! Marketing volgens de registers van de AFM niet.
 
Op het zelfde adres als Bommel! Marketing is echter ook het Nationaal Hypotheekburo gevestigd – toevallig met een eigenaar die Bommel heet - en zij beschikken wél over de nodige vergunningen. Misschien leveren ze goed financieel advies, maar het is geen goed voorteken dat ze mensen benaderen onder valse voorwendselen. Als we om opheldering vragen willen ze niet reageren.
Bommel! Marketing stelt op haar website een unieke manier van communiceren met potentiële cliënten te hebben. Nu, dat hebben ze zeker. Normale mensen noemen dat liegen.

Bron: Telegraaf 23 januari 2008

Reacties
Reactie: (rufage)
24-1-2008, 12:46
Dit soort telefoontjes moet je meteen afkappen. Je gaat je persoonlijke financiën toch niet bespreken met een totaal onbekende die je zomaar ongevraagd opbelt?