Westfries Museum gaat openingstijden aanpassen

ingevoerd op 30-1-2008

Het Westfries Museum in Hoorn gaat met ingang van april 2008 de openingstijden aanpassen. Een bij velen gekoesterde wens om in het weekend langer open te zijn dan de huidige drie uur, wordt ingewilligd. Op zaterdag en zondag zal men een uur eerder opengaan. In de wintermaanden gaat het gemeentelijk museum op maandagen dicht bij gebrek aan voldoende belangstelling.

Aan de gemeenteraad van Hoorn wordt voor het Westfries Museum uitbreiding van de personeelsbegroting gevraagd. Er is uitbreiding nodig van suppoost-, balie- en conciërgediensten met in totaal bijna twee arbeidsplaatsen. Dit kost € 63.500,- waarvan bijna de helft uit de huidige museumbegroting kan worden gehaald. De raad wordt gevraagd het restant van € 32.700,- beschikbaar te stellen.

Volgens het museum zou het inzetten van vrijwilligers voor de suppoostwerkzaamheden niet kunnen, omdat zij een verantwoordelijke taak hebben. Een alternatief voor de openingstijden, bijvoorbeeld slechts dagelijks open van 14 tot 17 uur, is ”niet wenselijk en sluit niet aan bij de door het college gekozen motto voor de begroting 2008: ’houd goed wat we hebben’”.