Politie: ”Flatscreens en laptops uit beeld!”

ingevoerd op 14-2-2008

Bij de inbraken is vooral dure audioapparatuur in trek zoals flatscreens, plasma- en LCD-schermen en laptops. Dit jaar werden alleen al in onze regio bij woninginbraken negen laptops en zestien flatscreen -televisies gestolen. Dit gebeurde door het openbreken van een raam in de woning en concentreerde zich met name in West-Friesland.
 
Om diefstal te voorkomen is het belangrijk dat de apparatuur niet zichtbaar is vanaf de openbare weg of opgeborgen wordt ’s avonds of wanneer u niet thuis bent.

Flatscreens, plasma- en LCD-schermen kunnen met speciale beugels aan de muur worden bevestigd zodat ze niet zomaar kunnen worden meegenomen. Ook het aanbrengen van deugdelijke raam- en deursloten is belangrijk. Deze sloten zorgen ervoor dat bij het intikken van een raam het raam of de deur niet zomaar geopend kunnen worden.

Voor de politie is het van belang dat de eigenaren beschikken over de gegevens van hun spullen zoals merk, serie- en typenummers. Deze staan vaak op de verpakking. Wanneer er gestolen waar bij een inval wordt teruggevonden dan is het voor de bewijsvoering belangrijk dat kan worden aangetoond waar het ontvreemd is.

Meer inbraakpreventietips kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl.

Reacties
Reactie: (clypje)
21-2-2008, 10:11
Hoho, hoho, ben ook wel eens bekeurd voor + 5 km/pu of een parkeerbon. Je kunt het de agent vaak niet persoonlijk aanrekenen zij worden gestuurd en minder pv per jaar dan het gemiddelde en hij/zij krijgt op zijn/haar kl. ... donder

Reactie: (jam)
17-2-2008, 22:11
Peter,

wat je niet ziet is er niet ? lijkt het CDA wel...... En zelfs als wij ons prima aan de regels houden vrhoogd men gewoon de boetes, het gaat niet om de veiligheid maar om de pegels !

Reactie: (Peter)
17-2-2008, 14:55
De polities kunnen inderdaad niet overal tegelijk zijn en moeten zeker prioriteiten stellen. Maar je kunt als burger ook iets zorgvuldiger met je spullen omgaan en deze ’s avonds en ’s nachts niet zo zichtbaar in je huis hebben hangen. Wat je niet ziet, is er ook niet. En als wij met zijn allen nu eens onszelf aan de regels gingen houden zouden de polities ook meer tijd kunnen steken in het opsporen van die boefjes.

Reactie: (devries)
15-2-2008, 15:43
Peter,

De politie wordt uit gemeenschapsgeld betaald en is er niet alleen voor de verkeershandhaving, ze kunnen niet alles voorkomen maar er mag wel beter verdeeld worden en er mag best meer gesurveilleerd worden snachts.

Reactie: (peter tack)
15-2-2008, 10:33
Oude raad: "Je moet de kat niet op het spek binden".

Reactie: (devries)
15-2-2008, 09:20
Misschien een idee om te surveilleren snachts met een paar autos in plaats van schatkistvullers te spelen overdag, snacht rijdt er 1 auto en overdag staan ze op elke hoek boetes uit te delen, dat weten dieven ook wel. Nu is het zowat de schuld van de burger als je je spullen voor je raam zet.