Filmset in Museum van de Twintigste Eeuw

Opnamen voor televisieserie “Verleden van Nederland”

Een filmploeg van producent IDTV DOCS maakte donderdag de hele dag opnamen in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn voor de nieuwe geschiedenis-serie “Verleden van Nederland” die NPS en VPRO dit najaar gaan uitzenden. Charles Groenhuijsen is de gids door de tijd en vertelde tussen tientallen radio’s over de opkomst van het fenomeen radio begin twintigste eeuw.

Uit het depot van het museum waren veel radiotoestellen te voorschijn gehaald en in huiskamers uit de jaren ’20 en ’40 werden opnames gemaakt. Een vrijwilligster van het nostalgische museum figureerde in historische kleding.

Op initiatief van Geert Mak en Gijsbert van Es ontwikkelde Ireen van Ditshuyzen in samenwerking met Ad van Liempt /NPS een achtdelige televisieserie. De serie “Verleden van Nederland” wordt vanaf 12 oktober 2008 door de NPS en de VPRO uitgezonden. Met meeslepende verhalen over grote en kleine gebeurtenissen uit ons verleden, leidt Charles Groenhuijsen u door meer dan 2000 jaar vaderlandse geschiedenis. Bijzondere lokaties, zoals het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn, vormen de visuele leidraad en maken de serie een lust voor het oog.
 
De televisieserie maakt deel uit van de grotere campagne Verleden van Nederland, die op talloze andere gebieden aandacht voor onze geschiedenis zal genereren. Meer hierover kunt u lezen op de speciale website www.verledenvannederland.nl .