Koopzondag met Dag van de Lach!

ingevoerd op 15-2-2008

Op zondag 24 februari is het koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. Wanneer het mooie weer doorzet staat dat garant voor een ontspannen en heerlijk dagje winkelen. Aansluitend kunt u nog even gezellig iets eten of drinken  in de cafés en restaurants op de Roode Steen. Een aantal op dit plein gevestigde bedrijven heeft een “Dag van de Lach georganiseerd.

Vreemde types staan deze dag tussen 17.00 en 20.00 uur op de loonlijst bij Café De Klinker, Café Fame, Café Santé, Café Dre, Restaurant De Waag en Café Bruintje. Vandaag werken zij in de bediening, houden de toiletten schoon, fungeren als portier en verzorgen het taxivervoer van klanten.

De ondernemers van de Roode Steen hebben samenwerking gezocht met Expreszo Theatersport. Dit is een groep enthousiaste theatersporters uit Hoorn en omstreken. Zij trainen elke week in de verschillende technieken van improvisatietoneel en geven een paar keer per jaar voorstellingen in theater Het Pakhuis.

Maar wat is nou eigenlijk theatersport?
Een veelgestelde wedervraag hierop is vaak: ’Kent u de Lama’s van de tv?’ Zo ja, dan is de uitleg simpel, want zij doen ook aan improvisatie en daar gaat het bij Theatersport om. Het is een improvisatie voorstelling met humor, drama, cabaret, muziek, soap, een lach en een traan, dans en ga zo maar door. Het publiek heeft hierin een grote inbreng. Zij geven namelijk de suggesties, waarmee de theatersporters een scène maken. Hilariteit en actie zijn gegarandeerd, want juist de volkomen onbevangenheid waarmee gespeeld wordt levert de meest lachwekkende en ontroerende scènes op. Het draait om improvisatie!