Overval woning: 57-jarige vrouw vastgebonden

ingevoerd op 19-2-2008

Maandagmiddag is op ’t Grachtje Over in Hoorn een 57-jarige vrouw overvallen in haar woning. Rond 13.35 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed open en werd meteen overmeesterd door een man die zich uitgaf als medewerker van energiebedrijf Nuon. Direct hierop kwamen nog twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden en de daders doorzochten de woning.

Na deze doorzoeking verlieten de drie daders de woning. Het slachtoffer kon zichzelf korte tijd later bevrijden en belde de politie. De daders hebben geld en sieraden buitgemaakt.

De man die bij de woning aanbelde heeft het volgende signalement: blank, tussen de 30 en 35 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.90 lang, donkerblond haar tot op de schouders. Van de andere twee daders is weinig bekend. De daders spraken accentloos Nederlands.

Heeft u iets verdachts gezien op of in de omgeving van ’t Grachtje Over in de dagen voorafgaand aan de overval of op de dag zelf? De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie kunnen geven die van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij kunnen contact opnemen met politie Noord-Holland Noord, recherche Hoorn, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (Linda)
28-3-2008, 11:46
Volgens mij staat er ´accentloos´ Nederlands, wat heeft dat met de grenzen te maken en rascisme? Gewoon Hollanders dus, vieze asociale kaaskoppen!

Reactie: (Dwazig)
24-2-2008, 15:28
@Gijs
"Het teken van een angstige racist."

I.i.g een teken van, terechte, verontrusting.

Reactie: (Gijs)
24-2-2008, 03:32
Meer grenzen open is meer rottigheid, wacht mar af."
Het teken van een angstige racist.Hier hebben we idd wat aan in hoorn dit soort figuren.

Reactie: (Dwazig)
23-2-2008, 16:52
@bearo
"Meer grenzen open is meer rottigheid, wacht mar af."

De grenzen vanaf heden sluiten, lost de huidige rottigheid niet op. Haar ruimte en perspectief ontnemen is wat rest.

Reactie: (bearo)
22-2-2008, 17:39
Edith 57 jaar is niet echt oud hoor en vanaf 50 jaar een intercom?? waarom niet bij 39 jaar. Meer grenzen open is meer rottigheid, wacht mar af. ook jij als jonkie bent niet veilig meer.

Reactie: (edith)
22-2-2008, 13:27
het is echt van de zotte dat zulke heren op die leeftijd zo iets doen. een oudere vrouw kunnen ze wel. ik kan voor deze heren weinig respect tonen. ik hoop dat er snel bekend word wie het geweest waren, want het is niet normaal dat oudere mensen niet meer rustig hun deur op klaarlichte dag kunnen openen. vind je het gek dat de mens steeds wantrouwiger tegen zijn medemens is. nou ik dus niet he. miss voor woningbouw of gemeente een tip om deze mensen vanaf zeg maar 50 jaar een gratis intercom geven zodat zij eerst kunnen chekken wie er voor de deur staat.

Reactie: (Dwazig)
21-2-2008, 09:55
http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=79661&newsPg=1 is een probleem van diezelfde orde.

@jan

"savonds doe ik voor niemand open en ik wil de nuon dan ook adviseren om met iedereen een persoonlijke afspraak te maken"

Wijs! Dat collectief volhouden, dwingt de ’markt’ veiligheid als verantwoordelijkheid terug te nemen. Het gevaar dat de consument bij b.v het opnemen van geld is gaan lopen, is een hoge prijs voor wat de dienstverlener gemak noemt.

Reactie: (jan)
19-2-2008, 21:54
Echt vreselijk voor die mevrouw, veel sterkte en hopen dat ze de dader snel te pakken krijgen, ik had van de week ook meteropnemers van de Nuon aan de deur, aangezien ik dit al eerder in de krant had gelezen heb ik niet opengedaan, dat was in de middag, tot mijn verbazing kwam hij/zij savonds in het donker weer terug en belde wel 4 keer aan, savonds doe ik voor niemand open en ik wil de nuon dan ook adviseren om met iedereen een persoonlijke afspraak te maken om dit te komen doen, of kunnen ze dan de megabonussen niet meer uitkeren aan gemeentes/provincies en bestuurders ? bij mij komen ze er in ieder geval niet in zolang dit soort dingen uit bovenstaand artikel gebeuren.