Gemeente treedt op tegen illegaal gebruik openbaar groen

ingevoerd op 22-2-2008

De gemeente Hoorn treedt gericht op tegen het illegaal in gebruik nemen van openbaar groen door inwoners. Meestal gebeurt dit om de tuin te vergroten, maar ook om bijvoorbeeld een oprijpad te maken of zelfs een schuur te plaatsen. De gemeente staat dit ongevraagd en ongeoorloofd innemen van grond absoluut niet toe.
 
In de visie van de gemeente is openbaar groen van iedereen en voor iedereen en heeft het een belangrijke functie in de woonomgeving. Daarom verkoopt de gemeente op een enkele uitzondering na geen openbaar groen.
Om tegen het illegaal gebruik te kunnen optreden, maakt Hoorn een inventarisatie van illegaal in gebruik genomen openbaar groen. Tegen geconstateerde overtredingen treedt de gemeente op. In eerste instantie wordt de kans geboden om zelf het strookje in originele staat te herstellen. Als dat niet wordt gedaan dan doet de gemeente dat op kosten van de overtreder.
 
Momenteel krijgen bewoners in de Grote Waal een brief als een illegale situatie is geconstateerd. Ze worden gevraagd de situatie binnen acht weken te beëindigen en het gebruik van de grond terug te brengen tot de erfgrens. Na de Grote Waal worden bewoners van de binnenstad aangeschreven. Kort daarop volgen de andere wijken. 

Reacties
Reactie: (harr)
9-3-2008, 22:01
het is al gebleken dat in de nieuwbouw van de Bangert-oosterpolder mensen al bij de bouw buiten de erfgrens grond hebben ingenomen. Het heeft vast iets te maken met dat er niet genoeg parkeergelegenheid is gekreeerd in deze wijk.

Reactie: (jan)
25-2-2008, 18:46
Een gemeente met een visie, hahaha laat me niet lachen zeg.

Reactie: (Dwazig)
25-2-2008, 15:10
"In de visie van de gemeente is openbaar groen van iedereen en voor iedereen en heeft het een belangrijke functie in de woonomgeving."

Aan de gemeente dan ook de eer het juist voorbeeld te geven. Een wandeling door en rond de binnenstad doet vermoeden dat projectontwikkelaars geenszins gehouden lijken aan de bedoelde visie. Groen schijnt slechts de grondstof van het papier te blijven dat onder haar beleid is gelegen.