Politie stopt met berichtgeving op zaterdag

ingevoerd op 25-2-2008

Vanaf 1 maart zal de Politie Noord-Holland-Noord op zaterdag geen informatie meer geven aan de media. De berichten worden dan pas op zondagmiddag verspreid. De redactie van Hoorngids betreurt deze ontwikkeling en zal de afdeling Communicatie van de politie dit melden.

Volgens Edith Lommerse, Afdelingshoofd Communicatie Politie NHN, zou er op zaterdag minder vraag zijn naar berichten door de media. Ook meent zij met deze beperking van de informatievoorziening beter aan te sluiten bij de werkwijze van de naburige politiekorpsen. Toch lijkt het vooral door bezuinigingen te zijn ingegeven: ”De wijziging is ook ingegeven door de keuze van ons korps om te investeren in het primaire proces en tegelijkertijd de ondersteuning te beperken. Voor de communicatietaken is er daardoor minder tijd beschikbaar. Dit betekent dat ook de persvoorlichting efficiënter met haar tijd om moet springen.”

Terwijl er steeds meer snelle regionale en lokale media zijn, denk aan radio, televisie, internet en kabelkrant, gaat de berichtgeving van Politie NHN minder actueel worden. Het publiek verwacht anno 2008 snel geinformeerd te worden, zeker door overheidsdiensten, maar de politie in onze regio ontkent dit blijkbaar. De redactie van Hoorngids.nl vindt dit een trieste ontwikkeling en een stap terug in de tijd.

Reacties
Reactie: (desmond)
26-2-2008, 12:36
Zolang er nog geen gebruik gemaakt wordt van C2000 zijn alle oproepen van politie, brandweer en ambulance te vinden op http://www.alarmeringen.nl/places/hoorn.html

Reactie: (Afra)
26-2-2008, 12:15
@ Onnozel, best mogelijk, of boeven dan ook de zondagsrust respecteren.... :)

Reactie: (Onnozel)
26-2-2008, 10:42
Misschien is dit wel een indirect gevolg van de ’frisse’ gristelijke wind die de huidige bestuurderen over ons heidense en zondige land doen waaien: ’De zevende dag zult gij rusten...’

Reactie: (Afra)
25-2-2008, 23:08
Citaat: ”De wijziging is ook ingegeven door de keuze van ons korps om te investeren in het primaire proces en tegelijkertijd de ondersteuning te beperken."

Stel dat op zaterdag een best gevaarlijke boef rondloopt die vrijdagavond is ontsnapt, er is een signalement bekend, dat moet de pers en dus ook het publiek tot maandag wachten? Is dat dan één van de consequenties van dit besluit??? Nah lekker dan.

Rottigheid is er ook vaak op zaterdagavond, de pers even bellen met de politie kan dan niet, oproepen van getuigen of zo? Nee hoor, dat maakt de politie maandag bekend...bel dan maar terug.

Pffff, ik ga het niet meer snappen. Inderdaad terug in de tijd, koddebeiers in ’t veld, de Bromsnorren koffieleutend bij de Saartjes, dat gevoel krijg ik bij dit nieuws. Wat vindt de burrie hiervan???

Reactie: (jan)
25-2-2008, 18:45
Met dank aan de nieuwe korpschef zeker, een manager die aan de publieke functie van de politie voorbij gaat en alleen om de prestatiecontracten geeft. Gezellig.