Auto-inbrekers aangehouden

ingevoerd op 27-2-2008

Een 21 -jarige en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn dinsdagnacht aangehouden op de Kieftentuin in Zwaag. De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een buurtbewoonster dat twee personen zicht verdacht ophielden bij op de Kerketuin geparkeerde auto’s.

Toen de verdachten de inmiddels ter plaatse gekomen politie-auto in de gaten kregen gingen ze er vandoor. De twee probeerden te ontkomen via een sloot en klommen aan de kant van de Kieftentuin er uit. Agenten volgende het natte spoor dat uitkwam bij een achtertuin van een woning aan de Kieftentuin. De verdachten werden hier aangetroffen en aangehouden. Zij hadden inbrekersgereedschap bij zich. Ze bleken twee auto’s opengebroken te hebben. Er is niet bekend of er ook goederen uit de auto’s zijn weggenomen. De verdachten worden vandaag verhoord op het politiebureau in Hoorn.

Automobiliste raakt onwel

Een 87-jarige automobiliste uit Monnickendam veroorzaakte dinsdagmiddag rond 14.00 uur een aanrijding op de provincialeweg tussen Het Keern en de A7. Vermoedelijk verloor de vrouw de macht over het stuur nadat zij onwel was geworden. Zij raakte hierdoor de auto die voor haar reed, schoot tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen het talud. De vrouw moest worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.