Belediging van politieagent

ingevoerd op 2-3-2008

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens belediging. De man vond het nodig om collega’s die op de Roode Steen in Hoorn aan het werk waren uit te schelden ten overstaan van het publiek. Bij zijn aanhouding verzette de man zich, waarbij hij de politiemensen ook bedreigde. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reacties
Reactie: (Hermandad)
17-3-2008, 03:13
Fred en Peter leuk jullie discussie. Ook leuk om te lezen dat jullie beiden in de frontlinie zitten. Uit geen van jullie verhalen blijkt dit overigens, want jullie epibreren er aardig op los, maar enige kennis van zaken ontbreekt in beider reacties. Misschien is een plek in de frontlinie in Afghanistan een goede optie voor jullie beiden. Een goed gebied is het zuiden van dat land. Kunnen jullie zij aan zij jullie dapperheid tonen in de frontlinie. Veel succes verder, droom ze fijn en drink nog een borrel.

Reactie: (peter)
10-3-2008, 09:00
Beste Fred,

Inderdaad nu genoeg hierover. Dank voor deze gedachtenwisseling.
En sterkte (maar ook plezier) ’in de frontlinie’.

Peter

Reactie: (Fred)
9-3-2008, 11:02
Beste Peter

Waarom óók, zou ik me opstellen tegenover een van de door jou hieronder genoemde frontliners.
Ik bekleed n.l. zelf ook een van deze posities in de frontlinie, misschien was dat nu wel juist een van de redenen waarom ik reageerde zoals ik reageerde.
Verder ben ik van mening dat ik over deze kleine gebeurtenis, waarvan we er elk weekeinde weer een aantal terug kunnen vinden in "Hoorngids" nu wel weer genoeg heb geschreven.
De reacties worden n.l. steeds indrukwekkender en langer, ik ga nu weer even van de Zondag genieten alvorens ik weer mijn plek in de frontlinie ga innemen.

Ik zou n.l. niet weten hoe het onderwerp nog breder te maken.

Reactie: (peter)
8-3-2008, 21:21
Beste Dwazig en Fred,

Mijn eerste vermoeden dat jullie een goed gesneden pen en een klare geest hebben wordt bevestigd door jullie reacties.

Het doet me dan ook genoegen dat jullie je niet opstellen tegenover:
- die NS-conducteur die ’s-avonds laat toch zijn ronde door de trein maakt i.pv. bij de machinist shaggies te zitten roken
- die huisarts die weigert een frauduleuze verklaring van een patiënt te tekenen
- de ambulance-chauffeur die zich niet laat intimideren door vijf ’vrienden’ die menen dat hun dronken ’maat’ best wel even -gratis- in de ambulance naar huis kan worden gereden
- de parkeerwachtster die toch een 3x zwaardere praaatjesmaker aanspreekt die vind dat hij natuurlijk wel op de stoep mag parkeren
- de supermarktcassiére die weigert alcohol aan drie jochies te verkopen, ook als ze haar toesissen: "we weten waar je woont"
- de agent die (godverdegodver...) weer eens op Lappendag moet matten met straatslijpers waar jij en ik graag met een boog omheen lopen
- die verpleegkundige op de SEH die een vechtersbaas met zijn gebroken vuist (hoe komt dat nu toch weer...) nu eens niet laat voordringen
- die ambtenaar bij het uitkeringsloket die een werkweigeraar korting aanzegt in de hoop dat de beveiliging deze keer wel snel erbij is als zijn ’cliënt’ over de balie springt
- en -met enig inlevingsvermogen- nog vele andere soorten dienst- en hulpverleners.

En daarom: ga gerust door met jullie fundamentele en principiële beschouwingen over rechtmatigheid van opstelling, doeltreffendheid in optreden en de daarbij vereiste zelfbeheersing, objectiviteit en relativeringsvermogen die de werkers in de frontlijn van onze samenleving horen te hebben.... bezien vanuit de zijlijn.

Peter

Reactie: (Dwazig)
8-3-2008, 01:24
@Fred: "Indien dit niet het geval is, geef ik hierbij graag het woord aan...."dwazig"

Hoe nu nog aan te geven er niets aan toe te hebben voegen? ;-)

Boven "klakkeloos partij kiezen tegen openbare dienstverleners" en "opnemen voor opgefokt, veelal stomdronken of anderszins gedrogeerd, soms openlijk crimineel tuig" stijgt het vragen naar wat de rechtsorde dient, en zoals ik schreef: "Laat ons ervan uitgaan dat er weinig andere urgente werkzaamheden te verrichten stonden."

Reactie: (Fred)
7-3-2008, 21:20
Beste Peter, om je vraag te beantwoorden aan welke kant ik sta het volgende, ik denk dat ik aan de zelfde kant sta als jij.

In mijn reactie doelde ik op jullie reactie naar "dwazig" toe, waarin het mij voorkwam alsof jullie de reactie van "dwazig" echt maar dwazig vonden.

Ik ben met "dwazig"van mening dat het criterium voor een wetmatig optreden niet alleen mag zijn dat iets niet leuk word gevonden.
Dat is althans wat ik uit zijn/haar opmerkingen distileer.

Een professionele afweging van prioriteiten zoals "dwazig"het noemt is daarbij ook in mijn redenering noodzakelijk.
Hieruit kan en mag zeker niet de conclusie getrokken worden dat ik achter het tuig zou staan.
Met deze redenering ga ik er natuurlijk wel vanuit dat ik de bedoelingen van "dwazig" juist heb geïnterpreteerd.
Indien dit niet het geval is, geef ik hierbij graag het woord aan...."dwazig"


Reactie: (peter)
7-3-2008, 13:58
Het verbaast me -als ik hun teksten lees- dat goed van de pen gesneden en vermoedelijk toch wel van enig redeneervermogen voorziene medeburgers (’dwazig; ’fred’) zo klakkeloos partij kiezen tegen openbare dienstverleners en daarmee het impliciet opnemen voor opgefokt, veelal stomdronken of anderszins gedrogeerd, soms openlijk crimineel tuig dat, vooral in de weekenden, mannen en vrouwen die hun, maatschappelijk gezien, nuttige en helaas nodige werk doen (in welk uniform dan ook; het zal je eigen kind maar wezen) menen te mogen treiteren, verbaal en fysiek aanvallen -al of niet ’heldhaftig’ in groepsverband- en daarmee opzettelijk, herhaaldelijk en, bij elkaar genomen, continu steeds meer materiële en immateriële schade veroorzaken aan individu en samenleving.

Vraag: aan welke kant staan jullie eigenlijk?

Reactie: (Fred)
7-3-2008, 11:57
Vrees voor Peter en Clypje dat dwaas genoeg, "@dwazig" met de eer kan gaan strijken met een juiste blik naar deze zaak te kijken.

Hoewel het waarschijnlijk niet altijd uit te bannen zal zijn, is het voor een politieman/vrouw wel handig om zijn/haar emoties thuis te laten, en leuk of niet leuk buiten beschouwing te laten, en gewoon zijn/haar werk op objectieve wijze te verrichten.

Reactie: (clypje)
7-3-2008, 10:35
Heeeeeeeeeeel dwazig, dwazig

Reactie: (peter)
6-3-2008, 23:01
dwazig.....

Reactie: (Dwazig)
6-3-2008, 09:58
@clypje
Overgaan tot een wetmatig optreden is een keuze waarbij prioriteiten professioneel behoren te worden afgewogen.

@anoniempie
Het is niet aan onderdelen van de uitvoerende macht op te treden tegen zaken welke ’niet leuk’ gevonden worden.

Reactie: (clypje)
5-3-2008, 11:07
Agent heeft gelijk, hij is met zijn werk voor hem en zijn gezin bezig. Wie laat zich tijdens zijn werk zomaar beledigen en doet niets, jij???????????? Hij mag en kan niets terug doen, alleen maar terrecht een bon schrijven.

Reactie: (anoniempie)
5-3-2008, 10:53
Harstikke goed, niemand vind het leuk om uitgescholden te worden, en wie anders beweerd, moet is goed na gaan denken.

Reactie: (gilera runner boy)
4-3-2008, 22:21
Lekker voor die agent. Fuck hun allemaal maar.

Reactie: (Dwazig)
3-3-2008, 09:09
Citaat: "Op zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens belediging."

Crime-fighting, zoals dat in goed Nederlands heet. Laat ons ervan uitgaan dat er weinig andere urgente werkzaamheden te verrichten stonden.