Trappen bij station Kersenboogerd nog steeds slecht

ingevoerd op 9-3-2008

”Het is tijd voor échte oplossingen en maatregelen.” Dit schrijft VVD-raadslid De Meij in een oproep aan het College van B&W. Aanleiding zijn de zwaar beschadigde trappen bij het NS-station in de Kersenboogerd. De trappen zouden volgens een toezegging in januari hersteld zijn en het raadslid wil nu wel eens weten waarom afspraken niet worden nagekomen.

Lees hier de brief:

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
en in afschrift de leden van de gemeenteraad

 
Betreft: art 43-vragen station Kersenboogerd

Datum: 9 maart 2008

Geacht College,
 
Al een tijd geleden is toegezegd dat de trappen bij het station Kersenboogerd zouden worden vervangen. Wij hebben daar toen in de commissie van november 2007 reeds omgevraagd. De toezegging was dat u een en ander zou gaan aanpakken en dat een en ander in januari 2008 gerealiseerd zou zijn. Tijdens die zelfde vergadering heb ik wethouder van der Maat nog een brief gegeven van uw ambtelijke organisatie  d.d. 29 juni 2007 waarin het volgende staat opgenomen:
 
“Een aantal trappen nabij het station Kersenboogerd is van slechte kwaliteit. De treden van de trappen worden vervangen door nieuwe traptreden. Bij één trap zal wegens het ontbreken van een trapleuning een trapleuning worden aangebracht”.

Ook in het wijkoverleg is het ongenoegen groot en worden afspraken en toezeggingen keer op keer niet nagekomen. Het is tijd voor échte oplossingen en maatregelen. Ook landelijk wordt deze slogan door de VVD gebruikt en is gezien de tal van maatregelen waar nog niets mee gebeurd in Hoorn ook voor ons zeer toepasbaar.
Naar aanleiding van het bovenstaande hebben wij de volgende vragen.
· Waarom is er tot op heden nog niets aan deze trappen gebeurd?
· Waarom worden de gemaakte afspraken niet nagekomen?
· Hoe is het overleg geweest met het wijkoverleg in het kader van deze problematiek?
· Wanneer gaat u nu ECHT deze traptreden herstellen?


Met vriendelijke groet
Namens de fractie van de VVD

Chris de Meij