Nederlands Kampioenschap Prik sleeën op de Westfries

ingevoerd op 13-3-2008

Op zaterdag 15 maart zal er voor het 2e jaar het Nederlands Kampioenschap Priksleeën 2008 plaats vinden op de ijsbaan De Westfries.

Vanaf 15.00 uur zullen rond de 30 deelnemers gaan uitmaken wie er zich dit jaar Nederlands Kampioen mag noemen op de 80 meter sprint. Op aerodynamische sleeën zal men deze afstand zo snel mogelijk trachten af te leggen.

Daarnaast kan men zich laten gelden op de lange afstand. De dames zullen 4 ronden afleggen en de heren 10 ronden. Ook voor dit kampioenschap zal de elektronische tijdwaarneming worden ingezet.

Volgens de manager Eddy Bakker is dit evenement alleen verantwoord aan het eind van het seizoen. “zoals u weet heeft De Westfries zich bewezen als zeer snelle ijsbaan. Na Thialf hebben wij in twee jaar al de beste reputatie. Eigenlijk past dit evenement dan niet in onze visie daar wij elke dag het best haalbare ijs willen aanbieden aan alle bezoekers van onze mooie ijsbaan. Daar dit het laatste weekend is accepteren wij dat een gebruiker iets doet wat slecht is voor het ijs. Onze ervaren ijsmeesters zullen het ijs weer herstellen voor de laatste zondag dat we open zijn. Ook deze discipline die men kan doen op het ijs willen wij toch een platform bieden om zich te profileren. Ben benieuwd of er bij hen net zoveel record worden gereden als tijdens het NK Sprint junioren twee weken geleden”

De entree is gratis en u bent van harte welkom om te komen kijken. De 400 meterbaan is vanaf 14.30 gesloten voor recreatieve rijders.