College wil geen Werkconferentie over binnenstad Hoorn

ingevoerd op 15-3-2008

Volgens het College van B&W is een door de fracties van VOCH en VVD aangevraagde Werkconferentie over de problemen in de binnenstad niet nodig. In een reactie schrijft B&W dat “de samenwerking tussen de gemeente en politie optimaal is en dat de Kerngroep Veiligheid intensief contact heeft met organisaties van bewoners en ondernemers. Wij hebben geen signalen ontvangen dat de overlast en criminaliteit in de binnenstad de laatste tijd is toegenomen.”

VOCH en VVD-Hoorn hebben het idee dat de problemen in de Hoornse binnenstad groter worden en kaartten dit aan in een brief. De overlast van coffeeshops werd onder meer genoemd. Het College schrijft in een antwoord dat veel plannen op het gebied van veiligheid en openbare orde in uitvoering of ontwikkeling zijn. “Het is ons doel bij deze problemen het ‘waterbedeffect’ (verplaatsen van het probleem van plek A naar plek B) en symptoombestrijding te minimaliseren. De noodzaak om tot structurele oplossingen te komen, betekent dat veel werk (nog) achter de schermen plaatsvindt.”

Op de vraag van VOCH wanneer eindelijk de nota over het coffeeshopbeleid kan worden verwacht, schrijft het College dat “men verwacht voor het zomerreces de commissie over de voortgang te kunnen informeren”.

Reacties
Reactie: (wim jansen)
16-3-2008, 15:18
Tinie Mulder, de moeder van de binnenstad, is ervan overtuigd dat de (drugs)criminaliteit in met name de binnenstad (Kerkplein, Dubbele Buurt) sterk toeneemt. Verscheidene raadsfracties luiden vervolgens de noodklok in een poging het tij te keren. En wat zeggen burgemeester en wethouders? Dat ze werkelijk alles onder controle hebben en dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om de problematiek (voor zover daar volgens b. en w. althans sprake van is) te tackelen. Gevreesd moet worden dat onze bestuurlijke struisvogels het zicht op de werkelijkheid kwijt zijn.

Reactie: (marokkaan)
16-3-2008, 12:48
tuurlikjk wel jet stijgt zelfs in kersenboogerd-west en elke week zijn er berovingen en trouwens hoorn staat 7e gevaarlijkste stad van nederland dat was op rtvnh dus ik weet niet wat julie allemaal zeggen maar iedereen is bereid zelfs kanaleneiland 2 te worde !