Waterwonen in het Hoorns Hop ?

ingevoerd op 19-3-2008

Hoorn is de op vier na dichtst bevolkte stad van Nederland. De gemeentelijke bouwgrond begint schaars te worden. Tijd om de grenzen van de stad te verkennen. Waterwonen lijkt een plausibele oplossing voor het Hoornse ruimtegebrek. Het water lonkt en daar is H2Oorn op ingesprongen.
 
Op dinsdag 1 april organiseert het Architectuurcentrum Hoorn in samenwerking met H2Oorn een informatiemarkt over waterwoningen. H2Oorn presenteert op deze avond de plannen die zijn hebben gemaakt. Tevens kunt u zich intekenen op verschillende waterkavels in het plan. Bij genoeg animo voor de waterkavels zal het plan verder uitgewerkt worden naar de gemeente Hoorn.
 
Het samenwerkingsverband tussen Olie op water (Dick Olie makelaars), Projectontwikkelaar Aquaplanning en architectenbureau iocatio heeft geleid tot een stedenbouwkundig en architectonisch plan voor waterkavels in het Hoornse Hop. Gezamenlijk hebben zij gekeken naar de mogelijkheden van waterwonen in Hoorn. Zij maakten een plan voor een honderdtal waterwoningen aan het Hoornse Hop. 

Architectenbureau iocatio heeft de stedenbouwkundige structuur voor dit plan uitgewerkt en daarnaast een catalogus samengesteld van waterwoningen. De cataloguswoningen worden tot en met mei tentoongesteld in de ruimte van het Architectuurcentrum Hoorn.
 
De waterkavels en de daaraan verbonden architectonische uitwerkingen van waterwoningen worden op deze informatiemarkt toegelicht door makelaar Dick Olie, door projectontwikkelaar Aquaplanning en door de architecten van iocatio. Daarnaast komt mevrouw Nillesen, van architectenbureau Defacto een lezing geven over de stand van waterwoningen in Nederland. Dick Olie (Olie op water) en Ontwikkelaar Aquaplanning hebben het Architectuurcentrum Hoorn ingehuurd om deze informatieavond vorm te geven.

Voor informatie over de waterkavels of de infomarkt kunt u contact opnemen met het Architectuurcentrum Hoorn 0229.285783.
 
Bent u geïnteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post. Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist). Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.
 
 
plaats:                         De Salon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn
(1e verdieping Centrale Bibliotheek)
datum:                         dinsdag 1 april ..........
tijd:                              20:00
entree:   gratis
info:                             coördinator Gytha Heeren
t:                                  0229 285783
e:                               info@archicentrumhoorn.nl
w:                                 www.archicentrumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (architectuurcentrum Hoorn)
2-4-2008, 11:28
Gisterenavond (1 april 2008) zijn 75 mensen bij de neus genomen door het architectuurcentrum Hoorn. 75 mensen waren geinteresseerd in een waterkavel in het Hoorns Hop.
De 1 april grap werd geinitieerd door het Architectuurcentrum om de discussie over waterwonen op de Hoornse agenda te zetten. Wordt vervolgd!

Reactie: (Dirk)
1-4-2008, 19:42
Ik vermoed dat het wel een grap moet zijn, want zonder dijk of andere damwand zal het niet prettig wonen zijn als je weet hoe het kan spoken op het Ijsselmeer, en wat met kruiend ijs?
Dit kan en mag niet, dus onzin en leuke grap!

Reactie: (Dwazig)
24-3-2008, 10:06
@Peter

Conform de ongeschreven nota: "Kust aan de rijken, het klootjesvolk naar het binnenland", een akelige dubbele bodem inderdaad.

Reactie: (peter)
20-3-2008, 09:16
Pas op: dit LIJKT misschien een 1-aprilgrap, maar het IS een listig proefballonnetje. Hier zitten -als je doordenkt en bepaalde geluiden hoort- geen onschuldige grappenmakers achter.
Bedenk dat de onzalige combinatie van architectonische artistiekelingen, ’vrije’ vastgoedjongens en een gezapige gemeente letterlijk NIETS te dol is. En wij, en onze kinderen en onze kleinkinderen, als we niet oppassen, moeten nog 100 jaar aankijken tegen monumenten van resp. ongein, onfatsoen en onbenul ....
Denk dus niet naief: dit gebeurt toch niet. Dit ’grapje’ heeft een akelige dubbele bodem!

Reactie: (clypje)
20-3-2008, 09:08
1 April, Peter Jenni, Aafra (hoop ik)

Reactie: (Afra)
20-3-2008, 08:05
Kan Hoorn dan niet meer uitbreiden richting, wat was ’t nou...Wognum en Wester-Koggenland? Volgens mij heeft dit nieuwe plan ook sterk te maken met het ontwikkelen van de Wieringerrandmeer, ook Hoorn krijgt met dit toeristisch stukje Noord-Holland te maken. Met bouwen voor de doorsnee-bewoner (kleine beurs) of starters heeft dit plan niets van doen. Een Yuppen-gebeuren, een klein Monaco aan zee voor de happy few, meer is het niet.

Reactie: (Piet)
20-3-2008, 06:53
Het is natuurlijk een 1 april grap. Het zou echter wel een goed idee zijn. Tenminste een beetje leven in de brouwerij en goed voor de horecaomzet van de schouwburg. Hoewel Olie en water niet zo’n goede combinatie is.

Reactie: (Jenni)
20-3-2008, 06:46
Welja.. smijt het Hoornse Hop ook maar vol met bebouwing... stelletje geldwolven.....

Reactie: (peter)
19-3-2008, 23:42
Zijn ze nou helemaal.....