Meer vandalismebestendige bushokjes in Hoorn

ingevoerd op 22-3-2008

Meer vandalismebestendige bushokjes in Hoorn. Het CDA-Hoorn vraagt hier al enige tijd om. Het college van B&W heeft bekend gemaakt dat dit ook gaat gebeuren. Nadat enige tijd geleden twee hokjes van het harde policarbonaat zijn geplaatst, wordt dat nu uitgebreid naar zes. Het gaat om de vaakst vernielde hokjes.

Raadslid Michiel Pijl: ,,Prima dat dit gebeurt en dat de gemeente en het bedrijf dat de hokjes beheert nu samen actie ondernemen. De situatie dat sommige bushokjes keer op keer worden vernield is echt onacceptabel. Omdat het heel moeilijk is om de vernielers te betrappen lijkt de enige effectieve oplossing te zijn dat je vandalismebestendige hokjes plaatst. We begrijpen heel goed dat je niet alle glazen hokjes in Hoorn zomaar kan vervangen voor (dure) vandalismebestendige. Daarom hebben we in november in een brief aan het college al gepleit om te kijken welke hokjes het vaakst worden vernield en die te vervangen. Dan bereik je het meeste effect. Dat is precies wat er nu ook gebeurt. Ik heb begrepen dat de zes hokjes waar het om gaat er echt bovenuit staken qua vernielingen.” 

,,Hiermee zal het probleem verminderen maar het zal niet verdwijnen. We rekenen er dus op dat ook op andere plekken vandalismebestendige hokjes komen als dat nodig is. We zullen dit als CDA zeker in de gaten houden en willen door het college regelmatig worden geïnformeerd over de ontwikkelingen.”

Reacties
Reactie: (clypje)
23-3-2008, 16:16
Vandalisme bestendig ?? heeft men eerder ergens anders geprobeerd en is ook een uitdaging geweest voor het tuig, heeft 1 dag geleeft. Kijk naar de blikvanger welke voor het W. Wiessepark stond het tuig heeft hier ook gewonnen want geen blikvanger meer. Doe moeite om de daders te pakken door bv een auto parkeren met een verborgen camera, kan best hoor als de wil er maar is.