Twintig aanrijdingen door gladheid

ingevoerd op 25-3-2008

De politie Noord-Holland Noord nam dinsdagmorgen tussen 06.00 en 10.00 uur zo’n twintig aanrijdingen in behandeling. De sneeuwval was de oorzaak van deze piek. De meeste aanrijdingen waren zonder letsel.

Gladheid en sneeuw zorgden in de ochtendspits voor veel overlast en vertraging. Het verkeer op de A7 tussen Hoorn en Zaandam liep zeker een uur vertraging op. Tussen afrit Avenhorn en knooppunt Zaandam stond op een gegeven moment een file van 17 kilometer.

Pizzakoerier beroofd
Maandag omstreeks 20.00 uur is een 17-jarige pizzakoerier op zijn bromfiets overvallen door drie jongens op de Poortwachter. De koerier kwam vanuit Wognum en reed bij de videotheek in de Hueusmolen naar rechts over een houten brug. Hij kwam erachter dat hij daar niet verder kon, keerde om en werd toen tegengehouden door drie jongens van rond de 19 jaar. Hij viel van zijn voertuig en kreeg enkele schoppen in zijn buik. Zijn portemonnee met inhoud en een walkman werden van hem afgenomen en de jongens gingen ervandoor.

Het gaat om twee jongens met een donker uiterlijk en een met een blank gelaat. De jongens met een donker uiterlijk droegen een elke een zwarte jas. De blanke jongen droeg een bruine jas.

Bedrijfsauto in brand gestoken
Kort voor bovenstaande beroving, omstreeks 19.50 uur,  vond er op de Huesmolen een brandstichting plaats. Een bedrijfsauto met daarop een veegmachnie was in de brand gestoken. Het vuur woedde in de cabine. De brandweer heeft het vuur geblust en de bedrijfsauto liep aan de voorzijde flinke schade op. De politie stelt een nader onderzoek in.