68-jarige man duwt vrouw van trap

ingevoerd op 26-3-2008

De politie heeft dinsdagnacht in zijn woning in Hoorn een 68-jarige man aangehouden omdat hij zijn vrouw had mishandeld. Na een handgemeen werd zij de trap afgeduwd. Ze liep een hoofdwond op en ging  per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis. De man is ingesloten.

Politie zoekt getuigen van overval op woning via opsporingsprogramma Ter Plaatse 
 
Met betrekking tot een overval op een woning in Hoorn schakelt de politie het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland in.

Op maandagmiddag 18 februari werd op ’t Grachtje Over in Hoorn een 57-jarige vrouw overvallen in haar woning. Rond 13.35 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed open en werd meteen overmeesterd door een man die zich uitgaf als medewerker van energiebedrijf Nuon. Direct hierop kwamen nog twee mannen de woning binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden en de daders doorzochten de woning. Na deze doorzoeking verlieten de drie daders de woning. Het slachtoffer kon zichzelf korte tijd later bevrijden en belde de politie. De daders hebben geld en sieraden buitgemaakt.

Getuigenoproep
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval, of in de dagen voorafgaand aan de overval,  iets verdachts hebben gezien op ’t Grachtje Over of in de omgeving hiervan.

Uitzending
De uitzending van Ter Plaatse begint op woensdagavond 26 maart om 18.30 uur en wordt tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur.


Reacties
Reactie: (clypje)
28-3-2008, 17:13
Met Piet kan je praten

Reactie: (Afra)
27-3-2008, 15:13
Ik heb die overval op Ter Plaatse gezien, die zogenaamde meteropnemers van het Nuon op ’t Grachtje Over. Hoe moet je dat nou voorkomen? Eén van die mannen had een op Nuon gelijkend vest aan. Ook al had je om een legitimatie gevraagd, dan nog had dat geen zin omdat achter hem twee mannen naar binnendrongen.

Ik geef de stand altijd telefonisch door en als andere mensen dat niet zo makkelijk vinden dan zijn er misschien buren die kunnen helpen. Mijn advies: geen meteropnemers binnenlaten van wat voor Nutsbedrijf dan ook. Het is gewoon niet veilig te controleren. Heeft Nuon zelf misschien nog een advies?

Reactie: (Piet)
27-3-2008, 11:23
Zeker weten!

Reactie: (eclips)
26-3-2008, 14:52
Wedden dat?