Wethouder Hansen in Alkmaar gestopt

ingevoerd op 1-4-2008

Het blijft in de Alkmaarse politiek rommelen. Henk Hansen, die tot medio 2006 wethouder was in Hoorn, is er in Alkmaar het slachtoffer van geworden. Maandag viel het College van B&W in de kaasstad nadat de VVD de samenwerking met de andere partijen opzegde.

Hansen was van 2002 tot 2006 als wethouder verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu in Hoorn. Van 1998 tot 2002 was hij raadslid voor de VVD.

De VVD in Alkmaar zegde maandag de samenwerking met PvdA, CDA en GroenLinks op. De partij vindt dat het college te weinig van gestelde doelen heeft waargemaakt. Het zit de partij dwars dat de ambitieuze woningbouwplannen niet worden gehaald en dat de parkeerproblemen in en om de binnenstad nog niet zijn opgelost.

Reacties
Reactie: (Sebastiaan)
4-4-2008, 15:27
Enerzijds verrassend, anderzijds verwachtten velen zijn voortijdig vertrek. Maar niet zo dus. Want Henk hanssen houdt van aanpakken, en getreuzel of tegenwerking door collega-collegeleden stelt hij ongetwijfeld keihard aan de orde. Wanneer pakken de raadsleden in Hoorn wethouders aan die geen visie verspreiden of geen duidelijke resultaten halen?