Taborschool in Hoorn het sportiefst van het land

ingevoerd op 4-4-2008

De scholengemeenschap Tabor uit Hoorn is op Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem in een spetterende finale verkozen tot sportiefste school van Nederland. De verkiezing is voor de vierde keer gehouden onder auspiciën van door NOC*NSF. De Hoornse school is niet alleen geschikt voor kinderen die een topsport willen beoefenen naast hun studie, maar ook voor kinderen met weinig talent voor sport.

Naast winnaar Tabor uit Hoorn streden het Calandlyceum uit Amsterdam, Roelof van Echten College uit Hoogeveen, Beatrix College uit Tilburg en Carboon College uit Hoensbroek om de titel.

SG TABOR heeft  een impuls willen geven aan de breedtesport: de Tabor Sportscholen. Hierin  zijn  12 sporten ondergebracht. Op dit moment zijn dat  atletiek, basketbal, dansen  op 4 niveaus, golf,  handbal, karate-do, lange baan schaatsen, IJshockey, ijsdansen, windsurfen , turnen en  voetbal. Zeilen wordt nu voorbereid en gaat starten in het voorjaar.

SG TABOR heeft willen aansluiten bij het  initiatief van Alliantie School & Sport. Zij stimuleren  juist de samenwerking tussen Sportverenigingen en Scholen enorm. Een achterliggende gedachte is ook dat jongeren meer  in beweging moeten zijn en niet ‘rondhangen’ op straat.”
Om een en ander te kunnen organiseren heeft SG TABOR de lesroosters van haar leerlingen zo aangepast dat  nagenoeg alle 1e en 2e klassers op dinsdag middag om 14.30 uur kunnen beginnen met hun  “keuze sport”. Voor de bovenbouw, vanaf klas 3, is het  de donderdagmiddag. Alle materialen van de TABOR Sportscholen zijn door de school aangeschaft; de leerlingen betalen slechts de lessen.

Reacties
Reactie: (noana)
5-4-2008, 18:37
Gaan ze nu naast spotiviteit ook denken om het pesten opschool aan te pakken??!!