Online aanmelden mogelijk op nieuwe Brijder site

ingevoerd op 7-4-2008

Vanaf maandag 7 april is Brijder Verslavingszorg met haar nieuwe website www.brijder.nl in de lucht. Nieuw is dat in het vervolg mensen die hulp willen bij hun verslavingsproblemen, zich online kunnen aanmelden. Brijder verwacht dat hierdoor de drempel om hulp te vragen lager zal worden.

De site is een aanwinst voor mensen die hulp zoeken voor zichzelf of hun naaste (familie). Via een inschrijvingsformulier kan men zich aanmelden voor een eerste gesprek op het bureau bij hen in de buurt. Ook huisartsen kunnen voor hun patiënten gebruik maken van deze digitale aanmelding.

Maar ook voor mensen die twijfelen of ze hun gebruik nog onder controle hebben biedt de website een oplossing. Zo kan men via verschillende zelftesten kijken hoe het met zijn of haar gebruik er voor staat.

Naast grafische verbeteringen en meer gebruiksvriendelijkheid, laat de nieuwe site ook zien hoe cliënten en hun naaste omgeving verslavingsproblemen beleven en hoe ze dit aanpakken. Verschillende cliënten worden aan het woord gelaten en er is door hen gemaakte kunst te zien.
 
Meer online
Brijder heeft zich in de afgelopen maanden sterk gemaakt voor de zogeheten online-behandelingen. Mensen voor wie de stap naar een hulpverleningskantoor te groot is, kunnen achter hun computer online hulp krijgen. Via de site www.alcoholondercontrole.nl en www.cannabisondercontrole.nl is hiermee een eerste begin gemaakt. Later in het jaar zullen nog andere sites volgen.

Volgens Brijder heeft het aanbieden van onlinebehandeling de toekomst. Daarom streeft zij ernaar binnen enkele jaren 20 % van haar cliënten via deze weg te behandelen. Sinds de lancering van de onlinebehandelingen voor alcohol en cannabis hebben zich vele cliënten aangemeld die aangeven dat ze normaal niet zo snel hulp zouden zoeken.