Toekomst Stoomtram weer onzeker

ingevoerd op 9-4-2008

De gemeenteraad van Enkhuizen geeft nog geen steun aan de MuseumStoomtram Hoorn-Medemblik. Dinsdagavond vergaderden zowel de raad van Enkhuizen als Hoorn over de financiele problemen bij het museum. Hoorn wil eenmalig € 250.000 geven en € 265.000 structureel, maar Enkhuizen hield de hand op de knip. Hierdoor is er een gat in de begroting van het reddingsplan van € 140.000. De raad van Hoorn zal waarschijnlijk nu met spoed weer rond de tafel moeten gaan zitten en de nieuwe situatie bespreken.

De Stoomtram heeft een acuut geldtekort van € 700.000. Als daar niet zeer snel een oplossing voor komt, kan men salarissen en andere kosten niet meer betalen. Door de houding van Enkhuizen is het probleem nu echt levensgroot.

Op 6 maart 2008 is in het gemeentehuis te Hoorn het rapport van projectbureau Andersson Advies gepresenteerd. Hierin wordt de aanzet gegeven voor een toekomstig bedrijfsplan voor de Museumstoomtram door drie scenario’s te beschrijven.

Op 11 maart hebben de colleges van Hoorn, Medemblik en Enkhuizen gekozen voor het derde scenario. Op 13 maart hebben ook bestuur en directie van de Museumstoomtram besloten dit scenario als basis voor de toekomst te kiezen.
Door de houding van de gemeenteraad van Enkhuizen dinsdagavond is er nu nog steeds geen oplossing.

Zie ook ons bericht: Hoornse Raad wil goed bedrijfsplan voor Stoomtram
Ook kunt u zoeken in ons Nieuwsarchief op ’stoomtram’.