1000 euro voor scouting Martin Luther King

ingevoerd op 11-4-2008

Hoorn - Op zaterdag 12 april reikt wethouder R. Witteveen een eenhoornzegel ter waarde van 1.000 euro uit aan Scouting Martin Luther King.

Scouting Martin Luther King heeft een eigen clubaccommodatie aan het Mandelapark. Na onderzoek bleek het dak van deze accommodatie asbesthoudend materiaal te bevatten. Door slijtage en vandalisme leverde de staat van het dak gevaar op voor de volksgezondheid.

Het college van de  gemeente Hoorn heeft in januari 2007 opdracht gegeven om de asbesthoudende materialen te laten verwijderen en de kosten hiervan te vergoeden.
Hiermee zijn de problemen nog niet opgelost, want er is uiteraard een nieuw dak nodig. De scouting is daarom het project ‘Het dak er af!... en weer op!’ gestart. Voor een nieuw dak op het clubhuis is 25.000 euro nodig. Scouting heeft diverse fondsen aangeschreven en een aantal activiteiten opgezet zoals een rommelmarkt, een sponsortocht en een fancy fair.

Het college van B en W van Hoorn vindt de activiteiten van scouting Martin Luther King zeer positief en wil zijn waardering hiervoor uitspreken met een eenhoornzegel. Het bedrag van 1.000 euro komt ten goede komen aan het project ‘Het dak er af!... en weer op!’.