Start inschrijving Hoornse Wijkenlopen

ingevoerd op 14-4-2008

Het gemeentelijk Sportopbouwwerk Hoorn organiseert dit jaar voor de negentiende keer de Hoornse Wijkenlopen, met op 7 mei bij sporthal De Kers alweer de 150ste loop. De Wijkenlopen worden op acht achtereenvolgende woensdagavonden gehouden. De eerste loop vindt plaats op 7 mei 2008 bij sporthal De Kers. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er dit jaar iedere week een Kidsloop.

Uit het aantal deelnemers aan voorgaande edities van de Hoornse Wijkenlopen blijkt dat de lopen zeer populair zijn. Vorig jaar zijn maar liefst 500 stempelkaart verkocht! Dus wees er snel bij en bestel alvast vooraf een stempelkaart voor de acht Wijkenlopen via de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl . Dit kan nog tot 21 april.

Jubileum
De Wijkenlopen worden dit jaar voor het negentiende achtereenvolgende jaar georganiseerd. Op 7 mei vindt bij sporthal De Kers het jubileum van de 150ste loop plaats. Dankzij de inzet van de vaste groep medewerkers en vrijwilligers is dit jubileum bereikt. Ook de vaste samenwerkingspartners, zoals de sportaanbieders, sportverenigingen en de vaste sponsor, hebben hieraan bijgedragen.
 
Parcours
Het Sportopbouwwerk probeert wekelijks zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2½, 5, 7½ of 10 kilometer.
Vanwege de werkzaamheden rondom sportcentrum De Opgang en v.v. Westfriezen is besloten om de start van de Wijkenloop van 14 mei te verplaatsen naar v.v. HSV Sport en de loop van 18 juni naar sporthal Zwaag.

Kidsloop
Ook dit jaar is er een Kidsloop. De Kidsloop wordt georganiseerd in het kader van de BOS-Impuls. De BOS-Impuls is een tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport. Vanaf 2006 ontvangt de gemeente Hoorn een financiële bijdrage van het rijk voor projecten die in arrangementen sportieve of bewegingsactiviteiten voor jongeren aanbieden in samenwerking met buurt-, onderwijs-, en sportorganisaties. De Kidsloop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar, is besloten de Kidsloop wekelijks voorafgaand aan de reguliere Wijkenloop te houden. De afstand van een ronde bedraagt ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur. Dat kost 1 euro per persoon. De organisatie Wilde Ganzen verhoogt de opbrengst van de Kidslopen met 70%. Dit bedrag gaat naar Stichting Todos. Stichting Todos (Toekomst door Sport) geeft Nederlandse jongeren (6-16 jaar) door sportieve en educatieve dienstverlening inzicht in het verschil dat sport en spel kan maken in het leven van jongeren in sloppenwijken. Daarnaast laat Todos Nederlandse jongeren actief in beweging komen om een financiële en materiële bijdrage te leveren aan het sportontwikkelingswerk

Voor de Kidsloop zijn de Hoornse basisscholen benaderd. Er is een indeling gemaakt per wijk, rekening houdend met de locatie van de school, zodat de kinderen zich vooraf al kunnen inschrijven op deze wijk. Bij inschrijving via de school ontvangen de deelnemers een T-shirt van de Wijkenlopen. Natuurlijk kunnen deze kinderen ook aan de andere Kidslopen in de andere wijken deelnemen. Hiervoor kunnen de kinderen zich ter plaatse inschrijven. Bij de laatste loop op 25 juni zijn alle scholen gezamenlijk uitgenodigd.

Stempelkaart via www.sportopbouwwerkhoorn.nl
Om aan de Wijkenlopen deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden voor inschrijving. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 3,50 euro inclusief een medaille en 3 euro voor wie geen herinnering wilt ontvangen. Een stempelkaart kost 15 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt. Om de drukte bij inschrijving op 7 mei te voorkomen, is het tot 21 april mogelijk om vooraf een stempelkaart te bestellen via www.sportopbouwwerkhoorn.nl .

Start
De tijdwaarneming gebeurt ook dit jaar door Nico Smal van Running Time. Het startschot klinkt bij iedere loop om 19.30 uur. Bouke Pitstra verzorgt het commentaar.

Schema
Datum  Wijk   Startplaats   Adres
07 mei  Kersenboogerd  Sporthal De Kers  Moerbalk 1, Hoorn
14 mei  Risdam-Noord  v.v. HSV Sport   Hondsdraf 49, Zwaag
21 mei  Binnenstad  v.v. Hollandia   ABC Julianapark, Hoorn
28 mei  Nieuwe Steen  Hockeyvereniging H.M.H.C.   Nieuwe Steen 9, Hoorn
04 juni  Grote Waal  Kanovereniging Flevo  Dwaalpark 2, Hoorn
11 juni  Risdam-Zuid  Sportcentrum De Vredehof Vredehofstraat 5, Hoorn
18 juni  Zwaag   Sporthal Zwaag   Munnikenwoud 1, Zwaag
25 juni  Hoorn-Noord   H.R.T.C    Holenweg 14, Hoorn
De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een stijgend aantal deelnemers en wenst iedereen gezonde en sportieve Wijkenlopen toe. Meer informatie over de Wijkenlopen is tijdens kantooruren verkrijgbaar bij het Sportopbouwwerk, via telefoonnummer (0229) 25 26 20 of www.sportopbouwwerkhoorn.nl