Nieuwe rotonde bij Hoorn bijna klaar

ingevoerd op 14-4-2008

Vanaf maandag 21 april is de nieuwe turborotonde nabij de A7 bij Hoorn in gebruik. Om de laatste werkzaamheden te kunnen verrichten is komend weekend het laatste deel van de Provincialeweg afgesloten. Het crematorium en bedrijven als tuincentrum Overvecht aan de Berkhouterweg zijn dan weer makkelijk bereikbaar. De rotonde zorgt in de toekomst ook voor ontsluiting van het Blauwe Berg-terrein.

Vanaf vrijdagavond 18 april 19.00 uur tot en met maandagochtend 21 april 5.00 uur wordt een deel van de Provincialeweg afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen het Keern en de (oostelijke) rotonde voor de A7. Alle rijbanen in beide richtingen worden afgesloten. Het is dus niet mogelijk om vanaf de A7 via afrit 8 Hoorn binnen te rijden en niet mogelijk om via de Provincialeweg de A7 op te rijden. Het Esso tankstation en het McDonald’s restaurant zijn niet bereikbaar via de Provincialeweg, maar wel via afrit 8 van de A7. 

De afsluiting is nodig omdat er werkzaamheden plaatsvinden voor de aanleg van de turborotonde. De rotonde krijgt de laatste asfaltlaag en de benodigde markeringen en borden. Alleen bij slechte weersomstandigheden gaat de afsluiting niet door, omdat er dan geen goede asfaltlaag kan worden aangebracht.

Het verkeer wordt omgeleid:
· Verkeer op de A7 komend vanuit het noorden wordt via afrit 9 (Hoorn-Noord), de Westfrisiaweg, de Wogmergouw, de Berkmergouw en de Zwaagmergouw omgeleid naar de Provincialeweg. Dit is omleidingroute A.
· Verkeer op de A7 komend vanuit het zuiden wordt via afrit 7 (Hoorn-West), de Venneweg, de Middelweg, de Weel en het Keern omgeleid naar de Provincialeweg. Dit is omleidingroute C.
· Verkeer op de Provincialeweg komend vanuit het oosten wordt via de Zwaagmergouw, de Berkmergouw, de Wogmergouw en de Westfrisiaweg omgeleid naar de A7. Dit is omleidingroute B.

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten de gemeente en de politie op zaterdag 19 april bij de drukke kruispunten verkeersregelaars in. Vanaf maandag 21 april is de nieuwe turborotonde in gebruik.

Reacties
Reactie: (ping)
23-4-2008, 00:04
hij is ondertussen in gebruik, ik heb nog nooit zoveel onthutste mensen in autos gezien die er niets van snapte op maandag ochtend. het meest geweldige is dat door de tweede oude rotonde het verkeer vastloopt op de nieuwe rotonde wat mensen dat weer teveel denktijd geeft en vergeefs proberen van rijstrook te verwisselen